Is jouw portfolio de afgelopen dagen flink gedaald? Het kan altijd erger, je had ook jaren geleden in XRP of Cardano kunnen investeren, in de hoop dat een nieuwe all time high snel zou komen.

Maar de hoogtijdagen van XRP en ADA liggen inmiddels jaren achter ons. Cardano was in 2021 op zijn hoogst en voor de all time high van Ripple moeten we zelfs terug naar januari 2018!

Toch hebben beide coins nog steeds een grote schare fans en enorme marketcaps.

Cardano blijft bouwen, maar koers stijgt niet

Er zijn nog genoeg investeerders die hoge verwachtingen hebben van Cardano. De koers van ADA laat dit wellicht niet zien, maar de potentie is er.

Dat komt door hoe Charles Hoskinson en zijn team techneuten hard werken aan het Cardano-netwerk. In 2021 werd de hype rondom ADA vooral gedragen door grote updates met stoere namen zoals Shelley en Goguen.

roadmap van cardano

Er kwamen toen veel nieuwe mogelijkheden bij, en het is de bedoeling dat deze bullrun daar de vruchten van geplukt zouden kunnen worden.

Maar waar zo’n beetje elk ander blockchain netwerk een NFT-fase heeft gehad en nu een memefase meemaakt, heeft Cardano dat niet echt gehad.

Op dit moment wordt Cardano verhandeld voor ongeveer 0,45 euro. Die bergtop van 2,50 euro lijkt ver weg.

koers cardano ada

Verwacht jij nog veel van de ADA koers deze bullrun?

XRP klein gehouden door Amerikaanse overheid

De grote winnaar van de bullrun van 2017 was Ripple en hun crypto XRP. Het zou de bankwereld op zijn kop zetten en veel investeerders geloofden in de ambitieuze plannen van Ripple.

Dat kwam ook deels doordat Ripple de ene na de andere belangrijke partner binnensleepte (niet op een sletterige manier). Grote bedrijven gingen maar al te graag in zee met de darling van de fintech industrie.

Maar in december 2020 werd Ripple genadeloos hard aangepakt door de SEC. Founder Brad Garlinghouse werd van alles beschuldigd en de SEC vond dat Ripple de effectenwet had overtreden. Als gevolg hiervan werd de handel in XRP op alle Amerikaanse beurzen stopgezet. De koers crashte en XRP-investeerders moesten lijdzaam toezien hoe de bullrun van 2021 aan hun voorbij ging.

grafiek xrp ripple koers

Elke andere coin ging naar een nieuwe all time high in 2021, maar verder dan een stuiptrekking kwam de koers van XRP niet. Er is nog tijd en er is ook zeker nog hoop. Als die rechtszaak eenmaal achter de rug is, en de markt is er naar, dan zou XRP zo maar een gooi kunnen doen naar een betere koers.

The post Wat is er aan de hand met Cardano en XRP? Waar blijft all time high? appeared first on BLOX | Nieuws.