Zac Prince heeft in een getuigenis opvallende details onthuld over de periode vlak voor het faillissement van zijn BlockFi, waarbij de complexe banden met FTX en Alameda Research naar voren kwamen.

Leningen verhogen

BlockFi begon in 2020 met het verstrekken van leningen aan Alameda Research, een bedrijf dat wellicht niet direct bekend in de oren klinkt, later leggen we hier meer over uit.

Onder sterke leenovereenkomsten verstrekte BlockFi aanvankelijk leningen aan Alameda, die in het tweede kwartaal van 2021 om extra financiering vroeg. Na overleg met Sam Bankman-Fried, de oprichter van FTX, keurde BlockFi een aanzienlijke verhoging van de lening goed.

Tegen mei 2022 hadden de leningen van BlockFi aan Alameda een verbazingwekkende 1 miljard dollar bereikt. Maar toen werd de cryptomarkt opgeschrikt door de val van Terra Luna. BlockFi had hierdoor veel verliezen geleden en vroeg Alameda om leningen terug te betalen.

Om ervoor te zorgen dat Alameda in staat zou zijn om terug te betalen, ontving BlockFi kwartaalbalansen waarin de liquiditeit en solvabiliteit van Alameda werden aangegeven, evenals het onderpand in de vorm van FTX’s FTT-token en andere cryptocurrency’s.

Relatie Alameda, FTX en BlockFi

FTX is de gevallen cryptobeurs van Sam Bankman-Fried. Alameda Research, ook van Bankman-Fried, is de belangrijkste market maker van FTX. In 2022 leende FTX een aanzienlijk bedrag aan Alameda Research om het te helpen met het afdekken van verliezen die het had geleden op de markt. Dit bedrag wordt geschat op tussen 65 miljard en 100 miljard dollar. De lening van FTX aan Alameda Research was een belangrijke factor in de financiële problemen van FTX in 2023.

Alameda stortte in november 2022 in, wat zorgde dat BlockFi nat ging vanwege nog uitstaande leningen van ongeveer 800 miljoen dollar.

Al deze bedrijven waren uiteindelijk te veel in elkaar verweven, waardoor een faillissement van partij A direct gevolgen had voor andere marktdeelnemers.

The post Wat gebeurde er nu echt bij BlockFi vlak voor faillissement? appeared first on BLOX | Nieuws.