De crypto XRP van Ripple gaat al een tijdje mee en het is ook al even geleden dat de hoogste waarde ooit behaald werd. Precies zes jaar geleden op 7 januari 2018 was XRP 2,57 euro waard, een absoluut hoogtepunt. Maar wat als je op dat moment was begonnen met investeren in XRP?

In dit artikel checken we of het op de lange termijn kwaad kan om te beginnen met investeren als je gevoelsmatig de boot hebt gemist.

Jubileum van zes jaar

Voor we de grafieken en tabellen erbij pakken, moeten we stil staan bij het zesjarig jubileum van de all time high van XRP. Deze werd behaald aan het einde van de bullrun van 2017/2018. Na het aantikken van 2,57 euro gleed de koers helemaal naar beneden. De munt was zelfs heel even 0,13 euro waard. Op dit moment is de Ripple koers 0,52 euro.

Toen de bullrun van 2020/2021 aanving, kreeg Ripple te maken met een rechtszaak aangespannen door de SEC. Dit heeft er voor gezorgd dat XRP van Amerikaanse beurzen werd geweerd en dat de koers in die bullrun geen nieuwe ATH kon behalen.

Wat als we vanaf de vorige all time high op 7 januari 2018 elke maand 100 euro hadden geïnvesteerd in XRP?

Investering van 7100 euro in XRP

Dat ziet er zo uit. Elk bolletje is een investeringsmoment. Er zijn in totaal 71 maanden verstreken (koopmomenten) verstreken sinds de ATH zes jaar geleden.

In totaal is er in dit fictieve voorbeeld 7100 euro geïnvesteerd. Daar krijg je de ene maand meer XRP voor dan de andere maand. Maar kijken we naar een periode van zes jaar? Dan heb heel veel hoogte- en dieptepunten meegepakt.

De huidige waarde van deze investering is 11.589 euro. Dat is een heel mooi rendement van 63,22%!

Dit is een mooie herinnering aan dat als je maar lang genoeg investeert, je nooit echt te laat bent om te beginnen. Deze manier van investeren wordt DCA genoemd. Dit staat voor dollar cost averaging, maar dan met euro’s. Mocht je meer willen weten over deze manier van investeren, dan raden we aan om dit te lezen.

The post Wat als je sinds de hoogste koers ooit elke maand 100 euro XRP kocht? appeared first on BLOX | Nieuws.