Tijd om met een tijdmachine terug te gaan naar acht jaar geleden, naar 2015. Voor velen was dit het eerste moment dat iemand ze iets vertelde over Bitcoin. En zo’n beetje iedereen dacht toen: doe niet zo gek met je nepgeld. Maar wat als je wel had geluisterd?

Wat als je wel had geluisterd en Bitcoin had gekocht?

Wat als je die gekke vriend van je die je eigenlijk alleen op feestjes tegenkomt wel serieus had genomen? Grote kans dat je niet in een keer al je spaargeld in Bitcoin had gestoken. Dat is ook niet wat die vriend je aanraadt. Hij wil natuurlijk geen verantwoordelijkheid dragen voor als Bitcoin toch niets meer blijkt dan magic internet money.

Dus je begint klein, je spreekt met jezelf af dat je een tientje per week investeert in Bitcoin. Een bedrag zo klein, daar kun je na het stappen net een goed broodje kebab en een beker melk van halen.

Je speelde toen al met de gedachte dat het misschien beter is voor de 2023-versie van jezelf om te stoppen met drie keer per week de vraag te moeten beantwoorden of je alles-er-op-wil, en of je knoflook én sambal wil.

Elke week 10 euro investeren

Wekelijks wordt op dezelfde dag, op hetzelfde tijdstip een tientje van je rekening geschreven. Door de jaren heen ben je meer gaan verdienen, dus die wekelijkse 10 euro werd je steeds minder waard.

In 2015 moest je twee uur callcenter werk doen om 10 euro te verdienen. En nu? Nu kom je voor 30 euro per uur je bed net uit.

Meer dan 2 hele Bitcoins

Sinds 2015 zijn er 418 weken geweest, wat betekent dat je 4180 euro hebt geïnvesteerd. Hiervoor heb je 203.679.000 sats teruggekregen, dat is iets meer dan 2 hele Bitcoins. Wat is dit nu waard?

Tegen de huidige Bitcoin koers is je investering nu 48.823,69 euro waard. Dat is een stijging van maar liefst 1068%!

120 duizend euro speelgeld

Stel dat je nu stopt met investeren, maar je Bitcoin nog even vasthoudt, totdat de all time high weer bereikt is, wat is het dan waard? De all-time hoogste prijs van 1 BTC is 59.716,82 euro, geregistreerd op 10 november 2021. Als die waarde weer behaald wordt, dan is de investering van 4180 euro met 2800% gestegen en kan je 121.225 euro op je bankrekening bijschrijven.

Zelfs nu, met deze inflatie, zijn dat een heleboel kapsalons.

The post Wat als je elke week voor 10 euro Bitcoin koopt? Hoeveel is dit waard bij een nieuwe all time high? appeared first on BLOX | Nieuws.