In een recent interview met CNBC heeft Warren Buffet weer eens felle kritiek geuit op Bitcoin. Hij noemde de digitale munt een “goktoken zonder intrinsieke waarde” en stelde dat het weinig te maken heeft met investeren. Buffet benadrukt dat mensen worden verleid om in Bitcoin te investeren door succesverhalen en enorme winsten van andere mensen.

Buffet begripvol

Hoewel Buffet een uitgesproken mening heeft over Bitcoin, is hij wel begripvol naar de mensen die de munt bezitten. “De drang om mee te doen aan iets waarbij het lijkt alsof er makkelijk geld te verdienen is, is een menselijk instinct. Mensen houden van het idee om snel rijk te worden, en ik neem het ze niet kwalijk… Het is zo menselijk, en eenmaal ontketend kun je het niet meer terugdraaien.”

Dit is niet de eerste keer dat Buffet kritiek uit op Bitcoin. In mei van vorig jaar vergeleek hij Bitcoin met andere investeringen die in zijn ogen wel tastbaar rendement opleveren. Hij vertelde dat zelfs als iemand hem alle Bitcoin ter wereld zou aanbieden voor 25 dollar, hij het niet zou kopen. Dit omdat hij niet weet wat hij er daarna mee zou moeten doen. Buffet’s meest beruchte uitspraak over Bitcoin was echter in 2018, toen hij Bitcoin ‘rattengif in het kwadraat’ noemde.

Meningen sterk verdeeld

Ondanks Buffet’s kritiek op Bitcoin, zijn er veel mensen die nog steeds in de digitale munt geloven en erin blijven investeren. Sommigen beweren dat Bitcoin de toekomst van geld is en dat het de traditionele financiële systemen zal vervangen. Anderen zijn het hier niet mee eens en blijven sceptisch over de toekomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Het is duidelijk dat de meningen over Bitcoin sterk verdeeld zijn. Waar sommigen het dus als een revolutionaire ontwikkeling beschouwen die de manier waarop we geld gebruiken zal veranderen, zien anderen het als niets meer dan een hype die uiteindelijk zal verdwijnen. Buffet’s uitspraken hebben in ieder geval geen effect op de huidige Bitcoin-koers, die recent boven de 30.000 dollar is gekomen.

The post Warren Buffet noemt Bitcoin ‘goktoken zonder intrinsieke waarde’ appeared first on BLOX | Nieuws.