Berkshire Hathaway CEO Warren Buffet heeft zijn duidelijke standpunten jegens bitcoin weer eens herhaald. Volgens Buffet kan hij niet in bitcoin investeren omdat de cryptocurrency geen intrinsieke waarde heeft.

Wat moet je ermee?

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway vergeleek Buffet bitcoin met andere investeringen die volgens hem wel een tastbaar rendement opleveren. “Zelfs als je me zou vertellen dat je alle bitcoin ter wereld hebt en je ze me voor 25 dollar wil verkopen, dan zou ik dat niet doen, want wat moet ik er daarna mee?”

“Ik zou ze op de één of andere manier aan je terug moeten verkopen. Ze gaan immers niets voor me doen. De appartementen daarentegen produceren huur en de boerderijen produceren voedsel”, vertelt Buffet.

Dollar is het enige echte geld

Ondanks dat bitcoin in toenemende mate functioneert als betaalmiddel en Buffet constateert dat er meer digitale financiële assets opkomen, is de dollar volgens hem het enige echte geld. Daarmee geeft Buffet een vervolg aan zijn kritische standpunten ten opzichte van bitcoin die hij al jaren predikt.

In het verleden noemde Buffet bitcoin zelfs rattengif in het kwadraat. Een uitspraak die hem binnen de bitcoin-gemeenschap op een hoop kritiek is komen te staan. Miljardair en investeringslegende Bil Miller reageerde onder andere op deze uitspraak van Buffet. “Als bitcoin rattengif is, dan is cashgeld de rat”, zei Miller.

Rechterhand Buffet ook geen fan

Charlie Munger, de negentiger die al sinds de beginjaren als rechterhand van Buffet functioneert, is ook geen fan van bitcoin. “In mijn leven probeer ik dingen te vermijden die dom en duivels zijn en me er slecht uit laten zien en bitcoin doet het alle drie”, aldus Munger. Hij verwacht dat bitcoin op de lange termijn naar nul gaat.

“Bitcoin is des duivels omdat het de Federal Reserve ondermijnt en het doet ons dom lijken in vergelijken met de communistische leider in China. Die was slim genoeg om bitcoin te verbieden”, zo ging Munger verder over bitcoin. Het lijkt wat dat betreft duidelijk dat Berkshire Hathaway niet van plan is om in bitcoin of bitcoin-gerelateerde bedrijven te investeren. Al investeerde het in februari nog in het crypto-vriendelijke Nubank uit Brazilië.

Berkshire Hathaway en Nubank

Nubank is een in Brazilië gevestigde digitale bank en is van dat type zelfs de grootste bank van Latijns-Amerika. Het gaat om een zogenaamde neobank, een bank die anders opereert dan de spelers uit het traditionele banksysteem, waarbij het niet enkel leunt op fysieke locaties. De investeringstak van de bank, NuInvest, maakt het voor gebruikers mogelijk om geld in een bitcoin ETF te investeren.

Iets waar Buffet en Munger gezien hun uitspraken over bitcoin waarschijnlijk niet enorm over te spreken zijn. Munger zei recent nog dat hij wenste dat bitcoin nooit uitgevonden was en dat hij geen crypto-handelaar in zijn familie getrouwd wil hebben. Het is onwaarschijnlijk dat Berkshire Hathaway onder leiding van de twee negentigers ooit in bitcoin gaat investeren.

The post Warren Buffet: ‘Ik zou alle bitcoin in de wereld nog niet kopen voor 25 dollar, het heeft geen waarde’ appeared first on BTC Direct | Nieuws.