Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, verwacht dat Bitcoin uiteindelijk de marktwaarde van goud zal inhalen. Goud kent op dit moment een market cap van ongeveer 16 biljoen dollar, terwijl het voor Bitcoin om 1,31 biljoen dollar gaat.

Daarmee zou Bitcoin vanaf hier nog 12,21x over de kop gaan en een koers van ongeveer 810.000 dollar per munt bereiken. Dat zijn koersen waar wij uiteraard meteen voor zouden tekenen.

Bitcoin is de beste asset van de afgelopen 5.000 jaar

Volgens Scaramucci is Bitcoin een superieure asset. Een fenomeen dat in de laatste 5.000 jaar van de geschiedenis ongeëvenaard is. Op dit moment ziet Scaramucci nog een gigantische afstand tussen Bitcoin en goud, maar die afstand zal volgens hem afnemen omdat steeds meer wetgevers hun ‘goedkeuring’ geven aan Bitcoin.

“Wat mij van een scepticus tot een enthousiasteling maakte is de notie dat Bitcoin onwijzigbaar is. Het is decentraal op een manier die het heel krachtig maakt”, aldus Scaramucci.

“Als je nadenkt over de manier waarop wij de afgelopen 5.000 jaar geld behandelden in onze samenleving, dan voldoet Bitcoin in principe aan alle eisen. Het enige wat niet mogelijk is met Bitcoin is manipulatie door centrale banken, wat het volgens mij heel krachtig maakt”, zo gaat de investeringslegende verder.

Bitcoin versus goud

Op dit moment kent Bitcoin een market cap van ongeveer 1,3 biljoen dollar en is het nog ver verwijderd van goud. Volgens Scaramucci is het echter een kwestie van tijd voordat Bitcoin op de helft van de marktwaarde van goud handelt.

“Kan deze asset op de helft van de market cap van goud van 16 biljoen dollar handelen? Wij geloven dat Bitcoin dat kan. Sterker nog, wij denken dat Bitcoin de marketwaarde van goud voorbij kan streven”, aldus een optimistische Scaramucci.

“Mensen die roepen dat de Amerikaanse investeerders in Spot Bitcoin ETFs niet voldoende zijn om dat ovor elkaar te krijgen zitten ernaast. […] Een gemiddelde positie van 1% voor Bitcoin in de portfolio’s van investeerders zou daarvoor al voldoende zijn”, zo legt Scaramucci uit bij CNBC.

Wat denken jullie? Heeft Bitcoin echt de potentie om goud voorbij te streven en een koerswaarde van meer dan 800.000 dollar per munt te bereiken?

The post Wall Street legende: Bitcoin gaat goud voorbij en koers van $810.000 bereiken appeared first on BLOX | Nieuws.