Volgens de Shibburn-website is het tempo waarmee Shiba Inu uit de roulatie gehaald wordt de afgelopen 24 uur met maar liefst 8733,78% gestegen.

Verbranden van Shiba Inu

Deze verhoogde snelheid lijkt overeen te komen met het aantal SHIB-tokens dat naar een adres gestuurd is, een adres waar niemand toegang tot heeft. Hiermee worden de crypto’s effectief uit de roulatie gehaald, of om jargon te gebruiken: ze worden geburned.

De afgelopen 24 uur zijn meer dan 750.000.000 SHIB naar een burn-adres gestuurd.

Waarom wordt Shiba Inu uit de roulatie gehaald?

Het uit de roulatie halen van crypto kan verschillende redenen hebben en kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De redenen variëren van het verlagen van het totale aanbod van de cryptocurrency, het verbeteren van de schaarste en waarde van de overgebleven tokens of het corrigeren van fouten in de uitgifte van tokens.

Bron: shibburn

Soms kan het team achter een cryptocurrency besluiten om hun eigen tokens te verbranden om het aanbod te verminderen en zo de waarde te verhogen. Dit kan ook het vertrouwen van de gemeenschap in het project vergroten, omdat het laat zien dat het team zich inzet voor de langetermijnwaarde van de token.

Wat de reden ook is, het effect is hetzelfde: minder coins in omloop.

Koers Shiba Inu is gestegen

Het idee hier achter is om het tegenovergestelde van inflatie te krijgen, dit wordt deflatie genoemd. Hierdoor wordt de dynamiek tussen vraag en aanbod totaal anders en in theorie zou dit moeten zorgen voor een stijgende koers van Shiba Inu.

Vergeleken met precies 24 uur geleden is de waarde met 2,85% toegenomen.

Geen garantie dat koers stijgt

Als een crypto-project aankondigt om coins uit de roulatie te halen, dan is dit vaak niets meer dan marketing. Het garandeert ook absoluut niet dat de koers zal stijgen. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de marktvraag en het aanbod van de betreffende cryptovaluta.

Als de marktvraag niet verandert of als er andere factoren zijn die de waarde van de munt beïnvloeden, dan zal het burnen niet noodzakelijkerwijs leiden tot een hogere koers. Bovendien kan de waarde van een munt ook worden beïnvloed door externe factoren zoals een bankencrisis, inflatie, regelgeving, nieuws en gebeurtenissen op wereldniveau.

The post Waarom zijn er vandaag 9000% meer Shiba Inu tokens uit roulatie gehaald? appeared first on BLOX | Nieuws.