Vitalik Buterin, het brein achter Ethereum, stuurde iets meer dan 24 uur geleden 600 Ethers richting Coinbase. Tegen de huidige koersen gaat dat om een bedrag van ongeveer 1 miljoen dollar, waar hij overigens een transactiefee van 0,47 dollar voor betaalde. Maar waarom is Vitalik Buterin genoodzaakt om zijn Ethereum richting Coinbase te sturen en mogelijk te verkopen?

Vitalik Buterin en zijn Ethereum

Uiteindelijk moet Vitalik Buterin ook ergens van leven natuurlijk. Wij kunnen niet precies in zijn portemonnee kijken, maar het kan best zijn dat hij wat liquide kapitaal nodig heeft om vaste kosten te betalen. Dan is het logisch dat hij er soms voor kiest om wat Ethereum uit te cashen.

Het hoeft dus niet te betekenen dat Buterin het vertrouwen in Ethereum compleet is verloren. Mocht dat het geval zijn, dan had hij waarschijnlijk wel wat meer Ethereum richting Coinbase gestuurd.

In de wallet waar hij de transactie uit stuurde zitten namelijk nog bijna 4.000 Ethers, die een waarde van ongeveer 6,5 miljoen dollar dragen. Wat dat betreft hoeven we ook geen medelijden te hebben met de oprichter van Ethereum.

Niet de eerste verkoop van Buterin

In maart stuurde Vitalik Buterin ook al 200 Ethereum, ter waarde van ongeveer 323.000 dollar naar een onbekende wallet. Diezelfde Ethers werden vervolgens verplaatst naar Kraken, waar ze in theorie verkocht konden worden op de open markt.

Overigens verkoopt Buterin niet alleen maar Ethereum, hij heeft namelijk ook een geschiedenis met memecoins. Eerder deze maand verkocht Buterin nog voor bijna 700.000 dollar aan Mops (MOPS), Cult DAO (CULT) en Shikoku (SHIK), die hij als cadeaus ontving.

In een aflevering van de UpOnly podcast vertelde Buterin ook nog over de gigantische bedragen aan Shiba Inu die hij ontving. Dat ging destijds om miljarden dollars aan SHIB die hij als een donatie van het project had gekregen.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Waarom verkoopt Vitalik Buterin voor 1 miljoen dollar aan Ethereum? appeared first on BLOX | Nieuws.