Vandaag om 13:34 uur wordt Bellatrix uitgevoerd, dit is een upgrade voor nodes op het Ethereum netwerk. Als dit een succes wordt, dan is Ethereum er helemaal klaar voor om over te schakelen op proof of stake later deze maand.

Koers Ethereum stijgt vandaag

De markt lijkt klaar voor Bellatrix vandaag, getuigde de stijging van de Ethereum koers. De waarde is met 3,5% gestegen en ether wordt verhandeld voor 1644 euro.

Ethereum koers

Driekwart Ethereum nodes klaar voor Bellatrix

Bellatrix wordt vandaag hoogstwaarschijnlijk om 13:34 uur Nederlandse tijd uitgevoerd. Maar liefst 73,5% van de nodes op het Ethereum-netwerk is er klaar voor. Dit noemt de website Ethernodes ‘The Merge ready client distribution.’

Bron: Ethernodes

Draai je een node? Dan hoef je alleen maar je Ethereum-client (bijvoorbeeld Geth, Besu, Nethermind of Erigon), bij te werken naar de nieuwste versie.

De Bellatrix-upgrade wordt gezien als een van de laatste noodzakelijke stappen voorafgaand aan de officiële overgang. Ethereum zal ergens tussen 10 en 20 september overgaan van proof of work (bekend van Bitcoin) naar proof of stake.

Miners overbodig, maar nodes blijven belangrijk op Ethereum

Miners worden dan overbodig en kunnen iets anders doen met hun leven, maar de rol van nodes blijft belangrijk.

Een Ethereum-node is niets meer dan elke computer waarop de software (client) wordt uitgevoerd die nodig is om verbinding te maken met het Ethereum-netwerk. Nodes maken verbinding met elkaar om informatie heen en weer te sturen om transacties te valideren en gegevens over de status van de blockchain op te slaan.

Om klaar te zijn voor The Merge, moeten de nodes op Ethereum de Bellatrix-upgrade uitvoeren door hun clients bij te werken. Dat moet voor epoch 144896 op de beacon chain, in gewone mensen taal is dat 13:34 uur vandaag.

Ethereum founder: belangrijk om te upgraden

Tijd voor een rekensom: als driekwart van de nodes er klaar voor is, dan betekent dat een kwart er niet klaar voor is. Oprichter van Ethereum Vitalik Buterin en hoofdprogrammeur Steve Beiko vragen de resterende nodes om zo snel mogelijk alsnog de laatste software te downloaden.

Volgens de Ethereum Foundation zullen nodes die de update niet uitvoeren voorafgaand aan de Bellatrix-upgrade ervoor zorgen dat de Ethereum-clients “synchroniseren met de pre-fork blockchain”:

“Nodes zitten dan vast in een incompatibele keten volgens oude regels en kunnen geen Ether verzenden of verwerken op het post-Merge Ethereum-netwerk.”

Ethereum Merge is halverwege september

Na de Bellatrix-upgrade is Ethereum klaar voor wat ze Paris noemen. Deze laatste upgrade zal worden geactiveerd wanneer de Terminal Total Difficulty 58750000000000000000000 bereikt, wat naar schatting rond 15 september zal plaatsvinden.

Bron: Ethereum

Ethereum draait nu eigenlijk op twee blockchains, de oude die werkt met proof of work en de nieuwe (Beacon) werkt met proof of stake. Vooralsnog worden blokken geproduceerd op de oude blockchain, logisch want daar vinden alle transacties en activiteiten plaats.

Maar nadat Paris wordt uitgevoerd, wordt het daaropvolgende blok geproduceerd door de Beacon chain. Dit markeert de overgang naar proof of stake en de oude blockchain sterft een stille dood, tenzij miners onverhoopt blokken blijven produceren.

Er zijn miners die van plan zijn om dat te doen omdat ze hiermee hopelijk nog wat geld kunnen verdienen. Maar de oude blockchain is in essentie dood: alle apps, defi, stablecoins, transacties, smart contract, games, etc. zijn dan verhuisd naar de beacon chain.

Volgens de Ethereum Foundation hoeven Ethereum-gebruikers niets te doen met hun cryptocurrency’s tijdens de fusie, maar waarschuwen ze voor oplichters die anders beweren.

The post Waarom vandaag allesbepalend is voor Ethereum en Bellatrix richting The Merge appeared first on BTC Direct | Nieuws.