Na een vijfjarige juridische strijd heeft Craig Wright, de omstreden figuur die al jaren beweert de mysterieuze maker van Bitcoin te zijn, zijn rechtszaak tegen een prominente Bitcoin-enthousiasteling Hodlonaut, laten vallen.

Overzicht van de juridische strijd

Deze langdurige geschil begon in mei 2019 toen Wright een rechtszaak aanspande tegen Hodlonaut vanwege kritische opmerkingen op sociale media. Hodlonaut, een Noorse Bitcoiner, beschuldigde Wright openlijk van oplichterij voor zijn beweringen over het creëren van Bitcoin, wat leidde tot een fel juridisch gevecht dat meerdere jaren en jurisdicties besloeg.

Overwinning voor Hodlonaut

Na een proces in Oslo in 2022 oordeelde een Noorse rechter in het voordeel van Hodlonaut, waarbij werd geconcludeerd dat er aanzienlijke gronden waren om te geloven dat Wright had misleid in zijn pogingen om zijn identiteit als Satoshi Nakamoto te bewijzen. Deze beslissing gaf Hodlonaut een cruciale juridische overwinning en diende als een preventieve maatregel tegen mogelijke smaadprocedures die Wright in het Verenigd Koninkrijk zou kunnen beginnen.

Tweede tegenslag voor Wright

In een parallel juridisch gevecht werd Craig Wright geconfronteerd met nog een nederlaag toen de Crypto Open Patent Alliance (COPA) zijn claim op eigendom van het Bitcoin-whitepaper betwistte. Na grondig onderzoek oordeelde een rechtbank tegen Wright, waarbij zijn bewering dat hij het fundamentele document van Bitcoin had geschreven, resoluut werd afgewezen. Deze uitspraak was een zware klap voor Wright’s geloofwaardigheid en ondermijnde verder zijn positie als Satoshi Nakamoto.

Lopende smaadzaak

Ondanks de overwinning van Hodlonaut blijft er een lopende smaadzaak tegen hem in het Verenigd Koninkrijk. De uitkomst van de Noorse zaak benadrukt de moeilijkheden waar Wright mee te maken heeft bij het onderbouwen van zijn beweringen en de groeiende kritiek op zijn vermeende rol bij de oprichting van Bitcoin.

The post Waarom trekt Craig Wright zich ineens terug uit oude rechtszaak? appeared first on BLOX | Nieuws.