CEO’s van grote, invloedrijke spelers in de crypto-industrie stappen een voor een op. Een handvol bestuurders heeft bekend gemaakt een stapje terug te doen. In dit artikel nemen we vijf voormalig directeuren onder de loep.

Wordt 2022 het nieuwe 2020?

Vlak voor de corona-pandemie de wereld in zijn greep kreeg, zagen we een soortgelijk patroon. De een na de andere CEO stapte op of moest het veld ruimen. Zij werkten overigens niet in de crypto-industrie, maar vertegenwoordigden Disney, Hulu, IBM, LinkedIn, Mastercard, Matchgroup (bekend van Tinder) en meer grote, beursgenoteerde ondernemingen.

Een paar weken later ging de economie op slot en in maart 2020 klapten de aandelenkoersen van deze bedrijven. Het is daarom enigszins opmerkelijk (alu-hoedje op) dat juist in het huidige economische klimaat dit patroon zich lijkt te herhalen, maar dan in cryptocurrency.

De vijf CEO’s die we in dit artikel onder de loep nemen zijn afkomstig van:

  1. Celsius
  2. Kraken
  3. FTX
  4. Alameda
  5. MicroStrategy

Celsius: Alex Mashinsky

Alex Mashinsky heeft gisteren op Twitter laten weten niet langer de CEO van het failliet verklaarde Celsius te zijn.

‘Ik heb ervoor gekozen om vandaag mijn functie als CEO van Celsius Network neer te leggen. Desalniettemin zal ik mijn focus blijven houden op het helpen van de gemeenschap om zich te verenigen achter een plan dat het beste resultaat zal opleveren voor alle schuldeisers – en dat is wat ik heb gedaan sinds het bedrijf het faillissement heeft aangevraagd.’

De financieel directeur van het bedrijf, Chris Ferraro, is aangesteld als interim-CEO.

De problemen van Celsius begonnen nadat de cryptogeldschieter in juni alle opnames en trades van klanten stopzette. Het bedrijf vroeg een maand later faillissement aan en onthulden een tekort van 1,2 miljard dollar.

Kraken: Jesse Powell

Jesse Powell, een van de oprichters van cryptocurrency beurs Kraken, treedt terug als chief executive officer. Hij zal worden vervangen door Dave Ripley, de chief operating officer, schreef Kraken vorige week. Powell blijft wel voorzitter van Kraken.

De voormalig CEO is een van de oudgedienden in de bitcoinwereld. Maar dit jaar kwam hij in conflict met Kraken-medewerkers nadat hij berichten over ras en geslacht deelde via Slack, het interne berichtensysteem van het bedrijf. Hij drong er bij degenen die het niet eens waren met zijn waarden op aan het bedrijf te verlaten. Sommigen deden dat.

Volgens The New York Times zette hij vraagtekens bij het gebruik van pronouns binnen zijn bedrijf en leidde een discussie over wie naar een andere persoon mag verwijzen met het N-woord.

FTX: Brett Harrison

Brett Harrison, de Amerikaanse president van de crypto-beurs FTX, kondigde gisteren zijn ontslag aan. De timing is opmerkelijk, daar FTX juist bezig is met uitbreiding.

FTX overweegt een bod uit te brengen op de failliete activa van Celsius Network, meldde Bloomberg gisteren. Er zijn ook geruchten dat de cryptobeurs bezig is met de afrondende fase van financiering van 1 miljard dollar. Daarnaast werd gisteren bekend dat FTX de assets van Voyager Digital heeft gewonnen in een veiling.

Harrison zegt dat hij een adviserende rol bij het bedrijf zal krijgen en zei dat hij van plan is in de crypto-sector te blijven.

Alameda: Sam Trabucca

Sam Trabucco, een van de twee CEO’s van Alameda Research, kondigde in augustus aan dat hij zou terugtreden nadat hij toegaf dat hij de afgelopen maanden ‘helemaal niet werkte.’

Trabucco beschreef zijn tijd bij Alameda ook als de meest vormende van zijn leven. Toch legde hij uit dat hij nu ‘niet persoonlijk kan doorgaan met het rechtvaardigen van de tijdsinvestering in Alameda.’

‘Iedereen werkt hier heel hard, en een normale hoeveelheid tijd op het werk doorbrengen is lastig, vooral als je een leider probeert te zijn.’ Trabucca was pas een jaar CEO, en het lijkt of hij de verantwoordelijkheden van deze baan onderschatte. Hoe dan ook, hij kiest voor zijn eigen geluk.

MicroStrategy: Michael Saylor

Michael Saylor heeft op 8 augustus afstand gedaan van zijn functie als CEO van MicroStrategy. Saylor heeft het bedrijf niet verlaten, maar hij houdt zich juist meer bezig met bitcoin.

Hij is nu uitvoerende voorzitter in plaats van CEO. Wij schreven eerder dat deze beslissing juist goed kan uitpakken voor MicroStrategy, voor Saylor zelf en voor bitcoin.

Perfect moment om te werken in crypto

Het is wachten op wie de volgende wordt die zijn of haar biezen pakt. Mocht je altijd al de ambitie gehad hebben om CEO te worden van een crypto-bedrijf, dan is het tijd om je CV te verversen.

Wil je geen CEO worden, maar wel werken in crypto? Neem dan eens een kijkje op de vacaturepagina van BLOX. De timing kan niet beter: deze bearmarkt is om te zaaien en de volgende bullmarkt om te oogsten.

The post Waarom stoppen al deze crypto CEO’s vrijwel tegelijkertijd? appeared first on BLOX | Nieuws.