In juli steeg de koers van XRP met bijna 70% nadat een Amerikaanse rechtbank met een positieve uitspraak kwam voor Ripple, maar in augustus daalde de munt weer 25%. Wat is er aan de hand?

De daling kan grotendeels worden toegeschreven aan de zware verkoopdruk op offshore-beurzen, zoals blijkt uit een recent rapport van cryptocurrency-dataprovider Kaiko.

Zware verkoopdruk dempt de prestaties van XRP

Het rapport van Kaiko geeft aan dat de afgelopen weken veel in XRP is gehandeld, waarmee het enkele van zijn naaste concurrenten heeft overtroffen. Het gemiddelde handelsvolume voor XRP in de afgelopen maand bedroeg een indrukwekkende 462 miljoen dollar, veel hoger dan naaste concurrenten Solana ($128 miljoen) en Binance Coin ($121 miljoen).

Ondanks dit hoge handelsvolume slaagde de prijs van XRP er niet in zijn opwaartse momentum vast te houden.

Rol van Amerikaanse traders

Een opmerkelijke observatie uit de analyse van Kaiko is dat de koopdruk op de Amerikaanse beurs Coinbase goed aanwezig was. XRP had consequent de hoogste gemiddelde handelsomvang in de top tien van altcoins die op Coinbase staan vermeld.

Deze stijging van de koopactiviteit op Coinbase duidt op een verhoogde interesse van grote handelaren, vooral in de nasleep van de uitspraak van de rechtbank in juli die de hervatting van de XRP-handel toestond.

Ondanks deze opwaartse druk van Amerikaanse investeerders blijft XRP echter slechts de zesde meest verhandelde altcoin in de Verenigde Staten als het cumulatieve handelsvolume in ogenschouw wordt genomen.

Regelgeving hangt boven XRP

Als aanvulling op de uitdagingen van XRP heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) onlangs een verzoek om beroep ingediend met betrekking tot de juridische status van het token. Zoals we eerder schreven verzet Ripple, het bedrijf achter XRP, zich tegen het verzoek van de SEC om in beroep te gaan tegen de uitspraak van een rechter die verklaarde dat XRP geen effect is.

Deze juridische strijd heeft onzekerheid veroorzaakt over de regelgevende status van XRP en de langetermijnvooruitzichten.

De uitkomst van deze juridische strijd zal verstrekkende gevolgen hebben voor de cryptocurrency-markt, omdat het een precedent zou kunnen scheppen voor de manier waarop andere cryptocurrency’s door toezichthouders worden behandeld.

Kortom, de recente prijsvolatiliteit van XRP, in combinatie met het aanhoudende juridische geschil met de SEC, hebben een complex en onzeker landschap gecreëerd.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Waarom stijgt XRP nauwelijks meer? Wat is er met Ripple aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.