Ripple’s munt, XRP, zet haar stijgende lijn voort, met, op het moment van schrijven, een recente piek van $0.56. Een combinatie van factoren, waaronder gunstige uitspraken in een langdurige rechtszaak en een algemene positieve crypto markttrend, hebben bijgedragen aan deze indrukwekkende groei. Hier duiken we dieper in de achtergronden.

De opwaartse trend van XRP

Ondanks de turbulentie in de cryptowereld, heeft XRP een sterke positie weten te veroveren. Met een prijs die onlangs de $0.56 overschreed, is de algemene positieve stemming in de cryptomarkt een duidelijke drijfveer achter deze opmars. Met een marktkapitalisatie die bijna $30 miljard nadert, staat XRP momenteel op de vijfde plaats in de ranglijst van cryptocurrencies.

Ripple in de rechtbank: Overwinningen in zicht

De langlopende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse SEC heeft altijd een schaduw geworpen op de waarde van XRP. Echter, recente overwinningen in de rechtszaal hebben het vertrouwen in de munt een boost gegeven. De belangrijkste hiervan was in juli, toen een rechter oordeelde dat de verkoopactiviteiten van Ripple uit het verleden niet als investeringscontracten konden worden beschouwd. Dit nieuws zorgde voor een koersstijging van maar liefst 70%. Recentelijk werden nog twee overwinningen geboekt: de SEC’s poging tot beroep werd verworpen en de leidinggevenden van Ripple werden vrijgesproken van alle aanklachten.

The post Waarom stijgt Ripple plotseling? De reden achter de recente groei! appeared first on BLOX | Nieuws.