De koers van Ethereum staat in vuur en vlam en dat lijkt te komen door een aanvraag van BlackRock. Dit is de grootste vermogensbeheerder van de wereld en als zij iets willen, dan gebeurt dat in de regel ook (of dat goed of slecht is mag je zelf beslissen).

Ethereum en Bitcoin

BlackRock Advisors, een afdeling van BlackRock, registreerde gisteren een iShares Ethereum Trust in de Amerikaanse staat Delaware. Dit is niet de eerste keer dit jaar dat BlackRock van invloed is op de crypto koersen.

Eerder dit jaar werd bekend dat BlackRock de aanvraag voor een spot Bitcoin ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had ingediend. Slechts een week daarvoor werd bekend dat BlackRock zijn iShare Bitcoin Trust had geregistreerd.

Betekent dit een ETF voor Ethereum?

Betekent dit dat BlackRock mogelijk ook een spot Ethereum ETF wil starten? Dat is een onderwerp om flink over te speculeren.

De feitelijke indiening zou niet alleen de positie van BlackRock binnen de sector verstevigen, maar ook het geloof van de vermogensbeheerder in het langetermijnpotentieel en de impact van digitale activa onderstrepen.

Ondanks het huidige standpunt van de SEC, die het eerste Bitcoin ETF-aanbod in het land nog moet goedkeuren, is BlackRock consequent optimisme over het potentieel van het activum.

Mogelijke goedkeuring door SEC

Velen verwachten een verandering in het standpunt van de SEC, en de goedkeuring zal naar verwachting ergens dit jaar plaatsvinden. Sommige analisten denken dat er een kans is van 99% dat voor 10 januari 2024 een ETF wordt goedgekeurd.

Sinds het begin van het jaar is de Ethereum koers met 70% gestegen. Dat mocht ook wel, want het had een heel slecht 2022. Mocht het BlackRock lukken om een paar producten op basis van Ethereum te lanceren, dan is de kans groot op

The post Waarom stijgt Ethereum? ‘s Werelds grootste vermogensbeheerder heeft aanvraag ingediend appeared first on BLOX | Nieuws.