Bitcoin is weer bijna 66 duizend euro waard omdat in de afgelopen 24 uur de koers 3% is gestegen. De cryptomarkt zit gevangen in de periode vlak voor de halving, maar buiten dat is er nog meer bullish nieuws.

Verkoop Grayscale Bitcoins neemt af

Er is een flinke afname te zien in de verkoop van Bitcoins via het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Dit kan erop duiden dat het vertrouwen van beleggers in Bitcoin terugkeert, maar ook dat Grayscale-investeerders genoeg winst hebben genomen… of juist uit de rode cijfers zijn nu.

Op 9 april verkochten beleggers nog voor zo’n 155 miljoen dollar aan Bitcoins via GBTC. Dat is een enorm bedrag. Maar een dag later was dat gedaald naar slechts 17,5 miljoen dollar. Dat is een daling van maar liefst 90%! Dit is het laagste verkoopniveau ooit gemeten voor GBTC.

Bitcoin weer hersteld met 10%

De koers van Bitcoin daalde eerder deze week juist wel. Dit gebeurde nadat cijfers over de inflatie in Amerika bekend werden. Beleggers maakten zich zorgen dat de Amerikaanse centrale bank de rente niet zal verlagen, zoals eerder gehoopt. De koers zakte even naar zo’n 60 duizend euro, maar is inmiddels weer gestegen naar bijna 66 duizend euro.

Analisten zien de lage verkoopcijfers bij GBTC als een positief teken. Sinds januari hebben beleggers in totaal zo’n 16 miljard dollar aan Bitcoins verkocht via dit fonds. Dat is een enorme hoeveelheid geld. De hoop is nu dat deze verkopen afnemen.

Het aantal verkochte Bitcoins via GBTC is de afgelopen dagen ook sterk gedaald. Op 8 april werden er nog omgerekend zo’n 4.300 Bitcoins verkocht, terwijl dit op 10 april nog maar 250 Bitcoins waren. Dat is een daling van 95%.

“GBTC uitverkocht?” Thomas Fahrer is de directeur van cryptobedrijf Apollo.

Het is riskant om zo kort voor de halving conclusies te trekken. De koers schommelt al een tijdje tussen de 62 duizend en 66 duizend euro. Toch zijn de dalende verkoopcijfers bij GBTC een bemoedigend signaal.

The post Waarom stijgt Bitcoin 3% vandaag? Over afname Grayscale verkopen appeared first on BLOX | Nieuws.