Het begin van de week laat een verschuiving van geld zien richting memecoins. De koers van Shiba Inu stijgt 36% en Dogecoin neemt 10% toe.

Race tussen Shiba Inu en Dogecoin

Siba Inu staat nu op de 11e plaats qua marktkapitalisatie en heeft hiermee Avalanche, Polygon (MATIC) en Polkadot ingehaald. De cryptocurrency is in slechts een plek verwijderd van Dogecoin. Tussen beide munten zit nog een gat van 1,3 miljard euro aan marketcap.

Het begrip marketcap valt simpel uit te leggen: als je het aantal coins in omloop vermenigvuldigt met de huidige koers dan kom je op de marketcap.

Bron: Coincodex

De prijsstijging zat er aan te komen, want afgelopen weekend nam het handelsvolume in de memecoins met maar liefst 151% toe. Heel simpel gezegd wijst dit op hernieuwde interesse op de twee hondjes. Het enige wat nu mist is een tweet van Elon Musk.

Dogecoin koers gaat als een speer

Hieronder de Dogecoin koers, de munt topte gisteravond om 18:00 op 0,0822 euro. Wat een verschil met een paar dagen geleden, toen leek de koers nog terug te vallen richting de 0,06 euro.

Bibliotheek voor Dogecoin

Afgelopen week onthulde Michi Lumin, een ontwikkelaar bij de Dogecoin Foundation, de eerste release van libdogecoin. Volgens hem is libdogecoin een C-bibliotheek van Dogecoin-bouwstenen, waarmee minder technisch verantwoorde gebruikers gemakkelijk Dogecoin-compatibele producten kunnen ontwikkelen.

Wat nog meer opvalt aan libdogecoin is dat het meerdere talen ondersteunt, waaronder Python, Ruby en Node.js. Deze ontwikkeling draagt bij aan de waarde van de Dogecoin-blockchain, in theorie kunnen hierdoor meer ontwikkelaars producten bouwen om het potentieel van Dogecoin te benutten.

Grote veranderingen, toevoeging en updates gaan vaak gepaard met een stijging van de koers. In november 2021 werd bijvoorbeeld de 1.14.5-versie van Dogecoin Core uitgebracht, en de koers steeg flink.

Digitale schaarste van Shiba Inu

Volgens data van WhaleStats behoorde Shiba Inu tot de top 10 door het handelsvolume van de 1.000 grootste ETH-walvissen in de afgelopen 24 uur.

Daarnaast lijkt Shiba Inu ook voor digitale schaarste te gaan. Volgens data van de Shibburn-website zijn de afgelopen 24 uur meer dan 292 miljoen Shiba Inu-tokens verbrand, dit kan een reden zijn voor de prijsstijging van Shiba Inu. Immers, als de vraag gelijk blijft of zelfs iets toeneemt, maar de voorraad neemt af, dan betekent dat vaak een stijgende koers.

Branden in crypto betekent dat tokens permanent uit de omloop worden gehaald door ze naar een dood adres of een cryptowallet te sturen waaruit ze niet kunnen worden opgehaald.

VIsa en Shiba Inu ontwikkelen creditcard

Dat verbranden komt ook van pas bij een nog te lanceren product van Shiba Inu. Ze hebben namelijk een nieuwe Visa creditkaart aangekondigd die SHIB-tokens zal verbranden wanneer een betaling via de kaart wordt gedaan.

De aankondiging werd gedaan via het Shiba Inu Twitter-account. Het bedrijf plaatste een video van drie seconden waarop een oranje Visa-kaart met SB-initialen te zien was, met de slogan “Make Payments, Burn SHIB”. Verdere details over de kaart zijn nog niet gedeeld.

Shiba Eternity

Nog een andere ontwikkeling voor Shiba, en dit past volledig bij het imago van de munt, ze hebben op 2 augustus Shiba Eternity uitgebracht. Er is 2 jaar gewerkt aan dit digitale kaartspel en sinds 12 augustus is het spel beschikbaar voor Apple-gebruikers.

The post Waarom Shiba Inu 36% en Dogecoin 10% stijgen appeared first on BTC Direct | Nieuws.