Anthony Scaramucci zegt dat zijn hedgefonds, Skybridge, 25 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in zijn nieuwe bitcoin fonds.

Dat bitcoin fonds wordt gerund door Skybridge, en ze hebben zelf al 25 miljoen dollar gestort. Vanaf 4 januari 2021 kunnen nieuwe investeerders deelnemen aan dit fonds, zei Scaramucci tijdens een interview op dinsdag met CNBC.

Concurrentie met Grayscale

Maar hoe werkt dat fonds? Scaramucci zegt dat Fidelity Digital Assets het bitcoin backoffice en opslagmechanisme regelt. Daarnaast zegt de eigenaar van Skybridge dat ze een full node zullen draaien. Scaramucci zegt ook dat de structuur van zijn fonds beleggers blootstelling geeft aan de intrinsieke waarde van bitcoin, terwijl de premies worden vermeden die wel worden gerekend door de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Bitcoin democratiseren

‘Dit is voor ons een manier om bitcoin te democratiseren, zoals we dat tien jaar geleden deden in de hedgefondssector’, zei hij. Scaramucci zegt dat hij en Michael Saylor de afgelopen maanden een zeer nauwe relatie hebben opgebouwd. Saylor is de CEO van Microstrategy en dit bedrijf bezit inmiddels voor meer dan 1 miljard dollar aan bitcoin. Scaramucci noemt Saylor dan ook niet voor niets als inspiratie voor het starten van het nieuwe fonds.

The first inning

‘Je moet durven accepteren dat bitcoin een store of value wordt, maar nog niet iedereen denkt daar hetzelfde over.’ Omdat nog niet iedereen overtuigd is, denkt Scaramucci dat dit nog maar het begin is. Of zoals hij het zegt: ‘The first inning.’ Hij wijst ook naar het monetaire beleid van de centrale banken, waar de printer op standje oneindig staat. Dit beleid zorgt ervoor dat bitcoin een sterke assetklasse wordt, zeker voor de komende 10 jaar.

Eerste kwartaal 2021

Op de vraag of hij niet bang is dat hij te laat is met het fonds, omdat bitcoin op het hoogste punt ooit staat, zegt Scaramucci juist dat dit pas het begin is. ‘Een storm aan fondsen, investeerders en beleggingsbedrijven vonden 2020 nog te vroeg om bitcoin toe te voegen aan hun balans. Maar een enorme groep institutionele partijen maakt zich op om in het eerste kwartaal van 2021 in te stappen.’

Hij sluit af met de verwachting dat bitcoin nog makkelijk keer 2 of keer 3 kan gaan.

The post Waarom Scaramucci met 25 miljoen dollar gokt op bitcoin: ‘Dit is nog maar het begin’ appeared first on BTC Direct | Nieuws.