Dit weekend was Bitcoin eindelijk weer 30.000 dollar en daar is Larry Fink heel blij mee. Hij is namelijk de CEO van BlackRock, de investeringsgigant die maar al te graag een Bitcoin ETF wil aanbieden.

Bitcoin is een vlucht naar kwaliteit

Volgens Fink is de stijging naar 30.000 dollar het resultaat van meer interesse in crypto. Klanten over de hele wereld laten hun behoefte aan crypto horen zegt hij. De rally van vandaag gaat volgens hem verder dan geruchten; het is een vlucht naar kwaliteit.

In deze context bedoelt hij met kwaliteit dat Bitcoin gezien wordt als een veilige haven tegen economische onrust. Deze opvatting wordt ondersteund omdat goud, net als de Bitcoin koers, afgelopen week steeg.

bitcoin vs goud

Daarnaast lijkt de markt zichzelf te overtuigen dat de SEC binnenkort een Bitcoin ETF zal goedkeuren. Dit zou de kwaliteit van Bitcoin verder valideren en de weg vrijmaken voor bredere acceptatie, vooral onder institutionele beleggers.

De goedkeuring van een Bitcoin ETF is niet alleen van belang voor institutionele beleggers, maar ook voor crypto handelaren. On-chain data van Glassnode laat zien dat deze week cryptocurrencymarkten hun stablecoins massaal in Bitcoin steken, wat de interesse in Bitcoin benadrukt.

Bitcoin is veiligheid

George Tung van TheStreetCrypto beschouwt de recente Bitcoin rally ook als een ‘vlucht naar veiligheid.’ Volgens hem zien slimme en welvarende investeerders Bitcoin als een toevluchtsoord tegen de toenemende chaos, onrust en geldontwaarding. Naarmate renteverhogingen en inflatie de traditionele markten beïnvloeden, wordt Bitcoin steeds vaker beschouwd als een veilige haven.

Kortom, de recente stijging van de Bitcoin-markt wordt toegeschreven aan de kwaliteit van cryptocurrency als investering en zijn rol als veilige haven in onzekere tijden. Institutionele beleggers en crypto handelaren hebben hun vertrouwen in Bitcoin geuit, wat de acceptatie en groei van de cryptomarkt verder kan bevorderen. Nu hopen dat Amerikaanse wetgevers dit ook zien…

The post Waarom noemt ‘s werelds grootste asset manager Bitcoin kwaliteit? appeared first on BLOX | Nieuws.