De laatste zeven maanden zag Bitcoin alleen maar groen. Maand op maand steeg de koers. Er is natuurlijk veel gebeurd, en dat houdt in april niet op. Op maandag 15 april wordt mogelijk een nieuwe Bitcoin ETF gelanceerd, deze keer in Hong Kong.

En een Bitcoin ETF in Hong Kong, kan betekenen dat het grote Chinees geld weer naar onze favoriete crypto kan stromen.

Goedkeuring Bitcoin ETF op 15 april

De effectentoezichthouder van Hong Kong streeft ernaar om op 15 april de eerste groep Spot Bitcoin ETF’s goed te keuren. De Chinese vermogensbeheerders Harvest Global Investment en China Asset Management staan al op deze lijst.

Financiële analisten voorspelden dat de eerste Spot Bitcoin ETF in Hong Kong een omvang van 20 miljard dollar zou kunnen bereiken. Dit zou kleiner zijn dan vergelijkbare producten die momenteel in de VS verkrijgbaar zijn.

Twee weken later lancering

Als deze zijn goedgekeurd op 15 april, dan duurt het ongeveer twee weken voordat klanten geld kunnen pompen in deze ETF’s.

Dit geeft de fondsen de mogelijkheid om crypto-gerelateerde producten uit te geven, waaronder Spot Bitcoin ETF’s. Harvest had op 26 januari een aanvraag voor de ETF ingediend. Ze zijn inmiddels al in gesprek voor een notering aan de Hong Kong Stock Exchange.

Hong Kong gaf in december aan open te staan voor de goedkeuring van Spot Bitcoin ETF’s, in navolging van recente trends in de VS.

Strenge regels en vereisten

De toezichthouder werkte samen met de Hong Kong Monetary Authority. En ze kondigden aan bereid te zijn aanvragen voor deze virtuele activaproducten te accepteren. Verder hebben zij duidelijke richtlijnen opgesteld voor tussenpersonen die betrokken zijn bij de distributie van deze fondsen.

Ze benadrukten dat spot-crypto-beleggingsproducten moeten voldoen aan dezelfde strenge eisen die de toezichthouders in Hongkong hebben vastgesteld voor traditionele beleggingsfondsen en andere beleggingsproducten.

De SFC bepaalde verder dat productuitgevers een geschiedenis van strikte naleving van de regelgeving moeten aantonen. Bovendien moeten ze ten minste één gekwalificeerd personeelslid in dienst hebben met relevante ervaring in het beheren van virtuele activa of soortgelijke producten.

The post Waarom maandag 15 april belangrijk wordt voor Bitcoin: nieuwe ETF’s in Hong Kong appeared first on BLOX | Nieuws.