Het is je vast niet ontgaan dat Bitcoin de afgelopen weken goed presteerde nadat bekend werd dat BlackRock probeert om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen. In een kwestie van dagen schoot Bitcoin na dat nieuws door de psychologische barrière van 30.000 dollar en won de koers ongeveer 25 procent aan waarde.

Maar waarom is de markt zo enthousiast over de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten?

Het waarom

De afkorting ETF staat voor exchange-traded fund, simpelweg een fonds dat op de beurs handelt. Je kunt deze net als een aandeel van een bedrijf op de beurs kopen en verhandelen. In die zin vormt de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF een soort brug tussen de wereld van Bitcoin en de traditionele financiële wereld.

Mensen die niet helemaal thuis zijn in de technologie en zich niet veilig voelen bij crypto exchanges kunnen zo via de conventionele weg investeren in de digitale munt. Voor een grote groep mensen is het bijvoorbeeld lastig of eng om een eigen wallet te beheren.

Om die reden zijn wij ook met BLOX begonnen, wat een veilige omgeving in Nederland is om in Bitcoin en andere cryptocurrency’s te investeren. Een Spot Bitcoin ETF zou veel investeerders in de Verenigde Staten de veiligheid en het gemak bieden wat nodig is om voor Bitcoin te kiezen.

De goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten zou voor Bitcoin fungeren als een positief stempel. Een positieve beoordeling van de Amerikaanse autoriteiten (en in dit geval van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld) over Bitcoin.

In theorie zou dat voor een grote boost voor het imago (en daarmee mogelijk de koers) van Bitcoin zorgen. Om die reden hoopt men al jaren dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een Spot Bitcoin ETF goedkeurt en op dit moment lijken we heel dichtbij.

Wall Street en Bitcoin

Je zou de keuze van BlackRock om achter een Spot Bitcoin ETF aan te gaan kunnen zien als het omarmen van Bitcoin door Wall Street. BlackRock zegt hiermee eigenlijk tegen de rest van de financiële wereld dat het “okee” is om in Bitcoin te investeren.

BlackRock CEO Larry Fink stelde gisteren in een interview ook dat Bitcoin inmiddels een “internationale asset” is en dat mensen het kunnen zien als een alternatief voor goud.

Dat zijn uitspraken die we enkele jaren gelden nooit hadden gezien van Fink. Sterker nog, in het verleden was hij vooral sceptisch en pessimistisch over Bitcoin. Wat dat betreft is het bijzonder om te zien dat hij volledig is bijgedraaid over de digitale munt.

The post Waarom is er zoveel hype over de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF? appeared first on BLOX | Nieuws.