Op 4 augustus werd bekend dat de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase en de grootste vermogensbeheerder ter wereld BlackRock, samenwerken om bitcoin toegankelijker te maken voor institutionele investeerders. Volgens Anthony Scaramucci wordt er te weinig aandacht besteed aan deze unieke samenwerking.

Scaramucci was de White House Director of Communications voor het Witte Huis, en is de oprichter en managing partner van investeringsmaatschappij SkyBridge Capital. Zijn fonds richt zich op alternatieve investeringen (lees: crypto).

Belang voor bitcoin

Hij was te gast bij CNBC en vertelde over het belang van de samenwerking tussen Coinbase en BlackRock.

‘Mensen letten niet goed genoeg op wat BlackRock doet. Als Larry Fink en zijn team een product opzetten dat gerelateerd is aan Bitcoin, vertelt dat je dat er institutionele vraag is. Of ze nu een positieve of negatieve mening hebben over Bitcoin, het maakt niet uit.’

Geef de eendjes bitcoin

In een ver verleden werkte Scaramucci ook bij investeringsbank Goldman Sachs.

‘Er is een uitdrukking terug bij Goldman Sachs in de vroege jaren ’90: ‘feed the ducks’. Als de eendjes Bitcoin willen, zet dan een product op en voer de eendjes. En dus denk ik dat dit een enorm ding is dat gewoon niet zo veel aandacht krijgt als zou moeten.’

Wat is BlackRock?

BlackRock is opgericht in 1988 en begon met slechts acht mensen die in één ruimte werkten. In 2006 nam BlackRock Merrill Lynch Investment Management over. Vervolgens verwierf het in 2009 Barclay’s Global Investors (BGI), en werd hiermee de grootste vermogensbeheerder van de wereld. Aan het einde van het tweede kwartaal van 2022 had BlackRock 8,48 biljoen dollar aan beheerd vermogen.

Op 4 augustus publiceerden Brett Tejpaul van Coinbase en Greg Tusar een blogpost, waarin ze zeggen dat “Coinbase en BlackRock nieuwe toegangspunten creëren voor institutionele crypto-adoptie door Coinbase Prime en Aladdin met elkaar verbinden.”

Verder valt te lezen dat “Coinbase samenwerkt met BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, om institutionele klanten van Aladdin, BlackRock’s end-to-end platform voor investeringsbeheer, directe toegang tot crypto te bieden, te beginnen met bitcoin, via connectiviteit met Coinbase Prime.”

Blijkbaar zal Coinbase Prime “cryptohandel, bewaring, prime brokerage en rapportagemogelijkheden bieden aan het institutionele klantenbestand van Aladdin, dat ook klant is van Coinbase.”

Bitcoin nog geen hedge tegen inflatie

Terug naar het interview met Scaramucci. Hij zegt verder dat investeren in bitcoin om waarde te behouden tijdens de huidige inflatiesituatie op dit moment geen goede strategie is. Hij denkt dat bitcoin nog niet volwassen genoeg is.

Net als bij sommige van zijn eerdere publieke optredens, zegt Scaramucci dat Bitcoin nog in de kinderschoenen staat en dat het, net als elke andere innovatie, tijd nodig heeft om zijn volatiliteit te overwinnen en zichzelf te positioneren als een voorkeursinvesteringskeuze.

Vijf keer meer bitcoin wallets

Anthony Scaramucci zegt dat bitcoin pas een hedge tegen inflatie kan zijn als er één miljard wallets zijn.

Daar zijn we nog lang niet. Volgens deze website zijn er op dit moment 200 miljoen wallets, verdeeld over 160 miljoen bitcoin-gebruikers. Hiervan zijn er elke dag 400 duizend actief bezig met bitcoin.

Een Bitcoin gebruiker kan meer dan één wallet hebben: één om Bitcoin te verhandelen en een ander account om het op te slaan voor de langere termijn.

The post Waarom het belangrijk is dat BlackRock interesse toont in Bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.