De opkomst van exchange-traded funds die in bitcoin investeren, heeft de perceptie over crypto snel veranderd. Deze snelle en aanzienlijke toename van bezit in bitcoin benadrukt een opvallende verschuiving in het marktvertrouwen richting cryptocurrency, met vooroplopende ETF’s zoals iShares by BlackRock (IBIT) en Fidelity’s Bitcoin ETF (FBTC). iShares heeft momenteel bijna 116.000 bitcoin, terwijl Fidelity meer dan 83.000 bitcoin beheert. Dit laat een bizarre marktvraag naar op cryptocurrency gebaseerde financiële producten zoals ETF’s zien.

Integratie van bitcoin in traditionele financiën

Dit enthousiasme is niet slechts een trend, maar laat een diepere integratie van cryptocurrency in de traditionele financiën zien. De groei van bezit in bitcoin in ETF’s illustreert een bredere acceptatie en vertrouwen onder conventionele investeerders. Dit is toch wel een keerpunt voor de adoptie van cryptocurrency.

Het succes van deze bitcoin ETF’s, vooral zichtbaar in de snelle aankopen van bitcoin, die binnen enkele dagen de netto cumulatieve stromen van meer dan $3 miljard oversteeg, een mijlpaal die goud-ETF’s bijna twee jaar kostte om te bereiken, benadrukt de ongekende snelheid waarmee bitcoin wordt omarmd.

De historische instroom van investeringen in bitcoin via ETF’s, geleid door iShares by BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF, weerspiegelt de groeiende interesse van traditionele financiële instellingen in bitcoin als investering.

Invloed van ETF’s op de prijs van bitcoin

De impact van deze trend op de prijs van bitcoin is aanzienlijk. Verhoogde koopdruk door de continue stroom van investeringen in bitcoin ETF’s zou de prijs van bitcoin potentieel naar nieuwe hoogten kunnen stuwen. Analisten, waaronder die van CryptoQuant, suggereren dat de prijs van bitcoin binnen het jaar tot $112.000 kan stijgen als de huidige koopdruk aanhoudt, met zelfs conservatieve schattingen die een stijging tot minstens $55.000 voorspellen.

Dit optimistische vooruitzicht wordt ondersteund door aanbieders van on-chain data die een aanhoudende interesse in bitcoin ETF’s hebben opgemerkt, wat wijst op een lange termijn bullish sentiment in de markt.


The post Waarom ETF’s Bitcoin Prijs Richting All-Time High Duwt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.