Binnen de Cardano-gemeenschap is een boeiend voorstel opgedoken dat de potentie heeft om de financiële structuur van het netwerk te herzien. Een verlaging van de treasury belasting staat ter discussie, een beweging die niet alleen de Stake pool operator (SPO) zou kunnen beïnvloeden, maar ook een bredere impact kan hebben op de prijsbewegingen van ADA.

Belastingverlaging voorgesteld

Het voorstel om de belasting die naar de Cardano treasury gaat te verminderen van 20% naar 5% zou een stimulans kunnen zijn voor de SPO’s en het algemene ecosysteem. De treasury, beheerd door de Cardano Foundation, is cruciaal voor de financiering van ontwikkeling en onderhoud van het netwerk, alsmede voor gemeenschapsprojecten.

Invloed op SPO’s en ADA-prijs

De verandering zou niet alleen meer SPO’s kunnen aantrekken, maar het kan ook de manier waarop ADA-prijzen zich bewegen beïnvloeden. De beloning voor deze operators is essentieel voor het onderhoud van het netwerk en een aanpassing in de belastingverdeling zou de dynamiek kunnen veranderen.

Treasury tax en toekomstige groei

Op dit moment gaat 20% van alle transactiekosten naar de treasury, terwijl de overige 80% wordt verdeeld onder de SPO’s. Met meer dan 1.39 miljard ADA in de treasury, kan de voorgestelde belastingverlaging de groei van het netwerk een andere wending geven.

The post Waarom een belastingverlaging op 30 maart een doorbraak voor Cardano kan zijn appeared first on BLOX | Nieuws.