De komende week kan van grote impact zijn op de koers van Bitcoin. Veel marktanalisten verwachten dan nieuws van de Amerikaanse financiële waakhond: zullen ze wel of geen Bitcoin ETF toestaan? Of, en dat kan ook, eindigt de week met een stinker en stelt de SEC het besluit uit.

‘Bitcoin ETF een realiteit’

Er zijn verschillende marktanalisten die zich hiermee bezig houden. Een daarvan is Eric Balchunas, hij werkt voor Bloomberg. Hij durft op X te claimen dat exchange-traded funds die rechtstreeks in Bitcoin investeren een realiteit zijn.

In zijn laatste tweet zegt Balchunas dat de aanvragen voor Bitcoin spot ETF’s bij de Amerikaanse SEC de laatste fase hebben bereikt. Hij beroept zich op bronnen die hij omschrijft als ‘intern.’

In de tweet van Balchunas valt ook te lezen dat de registratieverklaringen worden verwacht op maandag om 8 uur in de ochtend (Amerikaanse tijd), zodat de SEC nog een paar dagen heeft om alles recht te brijen voor een mogelijke lancering op 11 januari.

Vrijdag kwamen documenten al binnen

Balchunas roept dit natuurlijk niet zomaar, het is wel ergens op gebaseerd. Een paar dagen geleden kwam er een bericht van de SEC naar buiten dat medewerkers van deze financiële waakhond vrijdag al definitieve versies van de ETF-documenten ontvingen. Hij beroept zich op vier anonieme bronnen.

Na de laatste wijzigingen en herindiening heeft het SEC-personeel geen verdere feedback gegeven over het papierwerk voor verschillende bedrijven. Met name de afwezigheid van aanvullende feedback suggereert dat het papierwerk van de beoogde Bitcoin spot ETF-aanvragers waarschijnlijk aan de verwachtingen van de SEC heeft voldaan.

De Bloomberg ETF-analist bevestigde het sentiment en zei: “Ja, het is in principe klaar.”

Waarom donderdag 11 januari belangrijk is voor Bitcoin koers

Let wel, dit is het meest positieve scenario. Als Balchunas gelijk krijgt en donderdag 11 januari wordt een Bitcoin ETF goedgekeurd, maak je borst dan maar nat. Vanaf dat moment kunnen er miljarden Amerikaanse dollars van institutionele investeerders naar Bitcoin vloeien. Dat zal niet gelijk gebeuren, maar gespreid gaan.

Institutionele investeerders zijn pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, beleggingsfondsen en grote investeerders die gebonden zijn aan regels waar wij als consument geen last van hebben. Zo mogen ze alleen maar investeren in door de SEC goedgekeurde financiële producten, zoals mogelijk een Bitcoin ETF.

The post Waarom donderdag 11 januari allesbepalend kan zijn voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.