Veel mensen zien de goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten als een teken van bredere acceptatie van crypto assets. Maar niet iedereen is het daar helemaal eens. Robert Kiyosaki, de bekende investeerder en auteur van het bestverkopende boek ‘Rich Dad Poor Dad’, heeft gedeeld waarom hij geen Bitcoin via een spot ETF zal kopen.

Voorkeur voor eigen regie

Kiyosaki, als ondernemer, vermijdt liever de financiële producten van Wall Street, inclusief ETF’s, omdat hij de verantwoordelijkheid voor zijn potentiële fouten in eigen handen wil houden. Hij geeft er de voorkeur aan zijn eigen financiële producten te creëren, omdat hij gelooft dat dit hem dwingt om slimmer te zijn dan de meeste ETF-kopers. Hoewel dit voor hem de beste aanpak is, blijft de vraag wat het beste is voor anderen.

Kritisch nadenken wordt geadviseerd

Hoewel sommigen, zoals Kiyosaki, de voorkeur geven aan een directe blootstelling aan Bitcoin zonder tussenpersonen, vinden anderen misschien veiligheid in de indirecte benadering van ETF’s. Ongeacht de standpunten in dit debat, is gedetailleerd onderzoek en grondige risicoanalyse cruciaal voordat een aanzienlijk deel van het portfolio wordt toegewijd aan welk activum dan ook, of het nu een cryptocurrency, een exchange-traded fund of iets anders is.

The post Waarom deze beroemde investeerder geen Bitcoin ETF zal kopen appeared first on BLOX | Nieuws.