Als je vaak genoeg roept dat de markten zullen instorten, dan krijg je vast en zeker een keer gelijk. Schrijver Robert Kiyosaki deelde op social media de voorspelling dat de financiële markten op Valentijnsdag zullen crashen.

Bitcoin, goud en zilver

Kiyosaki is de laatste jaren vooral pessimistisch over de markten, hij heeft geen hoge pet op van het huidige financiële systeem en van de dollar. De auteur van de bestseller ‘Rich Dad Poor Dad’ heeft meerdere malen laten weten dat hij zichzelf tegen de crash indekt met Bitcoin, goud en zilver.

Een van deze dagen krijgt Kiyosaki gelijk en zal de markt crashen. Maar de vraag is, valideert die ene goede voorspelling dan alle voorgaande foute voorspellingen?

Ontslagen tech zijn eerste vallende dominostenen

Dit weekend deelde Robert Kiyosaki op Twitter zijn laatste voorspelling. Hij legt zijn volgers uit dat er een zeer grote crash in de economie zal plaatsvinden. Hij verwijst hierbij naar de vele ontslagen die de laatste maanden zijn gevallen bij Big Tech.

Zo heeft hij het over 144.000 ontslagen in de techindustrie in Silicon Valley in 2022, en nog eens 60.000 ontslagen in 2023.

Kiyosaki baseert zijn bevindingen op onderzoek van Stansberry Research. Dit is een financieel onderzoeksbureau met een website die lijkt te dateren uit het tijdperk van voor de kredietcrisis.

Nepgeld inwisselen voor Bitcoin

De auteur suggereerde dat mensen wijs moeten blijven, als zo’n crash zich voordoet, is het geen tijd voor paniek, maar een goede situatie om geld te beleggen. Of in zijn woorden:

‘Ik koop meer goud, zilver en bitcoin. Echt geld met neppe dollars.’

Bloedbad op Valentijnsdag

In zijn tweet noemt hij de crash een Valentines Day Massacre. Dit is een verwijzing naar een gebeurtenis op 14 februari 1929 (Valentijnsdag) in Chicago, waarbij zeven mannen in koelen bloede doodgeschoten werden. Vanaf het moment dat de politie en de FBI van de moordpartij afwisten, werd de beroemde gangster Al Capone verdacht als opdrachtgever. 

Komende dinsdag is het dus Valentijnsdag en als er net als 94 jaar geleden een bloedbad zal afspelen, dan gebeurt dit op de financiële markten, aldus Kiyosaki.

Op 14 februari wordt namelijk de Amerikaanse consumentenprijsindex gedeeld. Dit is de leidende indicator om aan te geven of er sprake is van inflatie. Er is sowieso sprake van inflatie, de vraag is alleen of deze in januari is afgenomen.

Sterkte dollar bepalend voor Bitcoin koers

Hieronder de inflatie van de afgelopen 10 jaar. Hoewel de inflatie nu uitzonderlijk hoog is (vergeleken met lange termijn), lijkt de trend neerwaarts te zijn.

De inflatiegegevens van komende dinsdag zullen bepalend zijn voor de toekomstige richting van het monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve. Dit bepaalt wat er met de rente gebeurt, en indirect hoe sterk de dollar wordt.

De sterkte van de dollar heeft weer invloed op financiële activa, en zeker ook op crypto. In de regel kan je stellen dat als de dollar sterker wordt, dan daalt de Bitcoin koers.

Hieronder wordt de DXY weergegeven, een index die de dollar vergelijkt met een mandje belangrijkste valuta. De DXY behaalde in oktober zijn hoogtepunt en leek lange tijd weer in te storten, maar sinds januari neemt de kracht van de dollar weer toe.

Bron: Tradingview

Kiyosaki verwacht dat de prijzen van alle activa zullen dalen, inclusief goud, zilver en Bitcoin.

The post Waarom Bitcoin dinsdag 14 februari zal crashen door ‘bloedbad op Valentijnsdag’ appeared first on BLOX | Nieuws.