Aan het eind van deze maand wordt er een hard fork genaamd Vasil uitgevoerd op de blockchain van Cardano. Wat betekent dit en heeft dit impact op de koers van ADA?

29 juni belangrijke datum voor Cardano

Door eerdere upgrades, zoals de Alonzo-hardfork, is de blockchain van Cardano een stuk robuster geworden en kan het netwerk smart contracts aan. Het is tijd voor de volgende hard fork. We weten dat sinds gisteren Vasil wordt getest op een openbaar testnetwerk. Als alles goed verloopt, dan wordt de echte hard fork op 29 juni 2022 uitgevoerd.

Dat is genoeg tijd voor Cardano en founder Charles Hoskinson om de marketingmachine eens goed aan te zetten. Sooraj, een van de ontwikklaars van Cardano ging Hoskinson voor door op Twitter meer details te delen over Vasil.

In een reeks tweets legde Sooraj uit hoe Cardano’s de hard fork de algehele stabiliteit en connectiviteit van het netwerk zal beïnvloeden. Hij legde verder uit dat CIP’s (verbetervoorstellen voor Cardano) die betrekking hebben op de uitvoering van het Plutus-script voorrang krijgen.

Vier verbetervoorstellen

Vasil neemt vier van dit soort Cardano Improvement Proposals (CIP’s) mee. Deze omvatten CIP-31, dat een “nieuw soort invoer introduceert, een referentie-invoer, waarmee naar een uitvoer kan worden gekeken zonder het uit te geven”, evenals CIP-32, dat “eenvoudigere communicatie van datumwaarden tussen gebruikers mogelijk maakt”.

Een ander verbetervoorstel is CIP-33, dat voorstelt om referentiescripts toe te voegen aan outputs, en om referentiescripts te gebruiken om te voldoen aan scriptvereisten tijdens validatie, in plaats van dat de uitgaventransactie dit moet doen. CIP-33 zal “transacties met veelgebruikte scripts veel kleiner maken.”

Ten slotte bevat de hard fork CIP-40, deze zorgt ervoor dat een wallet geen minimum bedrag meer nodig heeft. Mocht je alles rustig en in meer detail willen doorlezen, check dan de volgende linkjes:

Wat doet dit met de koers van Cardano (ADA)?

Je kan veel over Cardano zeggen, maar ze zijn goed in marketing! Elke keer als er een update uitkomt, wat in wezen gewoon saaie, droge stof is, lukt het Charles Hoskinson om de koers van ADA op te krikken. Dat wordt ook opgemerkt op het YouTube-kanaal van InvestAnswers.

“Het rallyt altijd voor een hard fork. Het is vrij duidelijk dat de piek op dit moment te wijten is aan de Vasil-hardvork, die naar verluidt veel geweldige dingen heeft opgeleverd: veel meer transacties per seconde, veel meer slimme contractfunctionaliteit, veel meer DeFi mogelijkheden, enz.”

Vervolgens kijkt de host van de video (vanaf minuut 09:20) naar wat eerdere hard forks deden voor de koers.

“Als je terugkijkt in de geschiedenis, kun je kijken naar de Shelley-hardfork in juli 2020, Cardano ging 500% omhoog en daarna was, denk ik, Mary in maart 2021, ADA ging 1,100% omhoog. Vervolgens kwa de Alonzo-update en de koers steeg met ongeveer 135%.”

Cardano steeg naar 0,63 euro op 1 juni, het hoogste punt sinds de koers op 28 mei naar een dieptepunt van 0,42 euro zakte. De youtuber denkt dat Cardano beter zal presteren dan Bitcoin en Ethereum.

“We zitten momenteel rond de 0,65 dollar, dus het is niet kapotgemaakt, maar het wijkt af en wordt niet meer gecorreleerd aan de andere activa. Als je kijkt naar het Cardano/Ethereum-paar en het Cardano/Bitcoin-paar dan breekt het echt uit.”

In maart vroegen we ons ook al af wat Vasil zal doen met de koers van ADA. Op 17 maart was ADA 0,80 euro, die waarde is sindsdien gedaald tot 0,53 euro.

The post Waarom 29 juni een belangrijke dag is voor Cardano (ADA), alles over de Vasil hard fork appeared first on BTC Direct | Nieuws.