‘Waardeloze’ DeFi token bereikt nieuw record: bijna 7.000 dollar

Net als je denkt dat het niet gekker kan, gebeurt het toch. De YFI-token die bij DeFi-platform yearn.finance hoort is vandaag met 50 procent in waarde gestegen, tot aan bijna 7.000 dollar (5.994 euro). De prijsstijging volgde nadat cryptobeurs Binance bekend maakte de token te verhandelen.

De waardestijging is erg vreemd, omdat de maker van de token zelf toegeeft dat YFI ‘waardeloos’ is.

Geen enkele waarde

Het kan zijn dat YFI je bekend voor komt, we hebben er in juli ook al ooit over geschreven. YFI is ontwikkeld door developer Andre Cronje, voor zijn DeFi-platform yearn.finance. Op zijn website vertelt Cronje waarom hij de munt gelanceerd heeft:

“In verdere pogingen om deze controle op te geven (meestal omdat we lui zijn en het niet willen doen), hebben we YFI vrijgegeven. Een volledig waardeloze token. We herhalen het, het heeft nul financiële waarde. Er is geen pre-mine, geen verkoop, je kan het niet kopen en nee, het verschijnt niet op Uniswap.”

Het liep anders

De rest is geschiedenis, want het liep helemaal anders. Iemand anders heeft YFI gelist op de decentrale beurzen Uniswap en Balancer. Vanaf toen konden investeerders speculeren op de koers van YFI, en liep het helemaal uit de hand. Dat zie je hieronder op de YFI-koersgrafiek, afkomstig van cryptovergelijkingswebsite Coingecko.

Een korte geschiedenis van de koers van YFI:

  1. YFI begon op zaterdag 18 juli met een waarde van 34 dollar (28,88 euro).
  2. In 24 uur tijd steeg de koers kort naar 2.374 dollar (2.017 euro). Een stijging van 6.882 procent!
  3. Het werd nog gekker. Op zaterdag 25 juli bereikte YFI het volgende hoogtepunt van 4.505 dollar (3.827 euro).
  4. De listing op Binance stuwde de prijs in één keer door naar 6.941 dollar (5.895 euro), het voorlopige hoogtepunt van YFI.

Ter vergelijking: waar bitcoin er ruim 4,5 jaar over deed om van 34 dollar naar 7.000 dollar te stijgen, doet YFI daar krap een maand over. Of deze stijging standhoudt? Dat lijkt bijna te mooi om waar te zijn. YFI is in ieder geval interessant om te volgen.

The post ‘Waardeloze’ DeFi token bereikt nieuw record: bijna 7.000 dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.