Hong Kong heeft twee beurzen toestemming gegeven om particuliere beleggers te laten handelen in crypto. Dat is voor het eerst en een enorme opsteker voor Aziatische traders.

Licentie wordt uitgebreid naar consumenten

De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong heeft licenties verleend aan HashKey en OSL, om diensten te verlenen aan particuliere beleggers. Ze hadden al een licentie, maar dat was alleen voor fondsen en grote investeerders. Deze is nu dus uitgebreid zodat de gewone man ook crypto kan kopen.

De licenties zijn onderdeel van een nieuw regelgevingskader voor crypto dat de SFC in maart heeft uitgebracht. Het kader stelt eisen aan beurzen, waaronder adequate risicobeheersing, verzekeringsdekking en activabeheer.

Chinezen mogen alleen grote crypto kopen

Particuliere beleggers kunnen alleen grotere cryptocurrency’s verhandelen, zoals Bitcoin en Ether, vanwege de prijsvolatiliteit van kleinere munten.

Via Hong Kong kunnen Chinese particuliere beleggers hun geld investeren in crypto. Volgens Artur Hayes wordt dit en belangrijke katalysator voor de volgende bullrun.

De beslissing van de SFC om licenties te verlenen aan HashKey en OSL wordt gezien als een teken dat Hong Kong een meer open houding aanneemt ten opzichte van cryptocurrency. De stad heeft potentie om een potentiële hub voor cryptocurrency te worden, maar is traag geweest met het reguleren van de sector.

Singapore en Hong Kong toegangspoorten voor Azië

In Azië zitten Singapore en Hong Kong vaak in elkaars vaarwater als het gaat om de financiële markten. Hong Kong leed tijdens de lockdowns veel verliezen. Niet alleen financieel, ook op andere gebieden. Zo verhuisden veel bedrijven en werknemers naar Singapore.

De stap van de SFC komt op een moment dat Singapore ook stappen onderneemt om cryptocurrency-bedrijven aan te trekken. In april kondigde de Monetary Authority of Singapore (MAS) aan dat het een “sandbox” zou uitgeven voor cryptocurrency-bedrijven om hun producten en diensten te testen.

De sandbox van de MAS wordt gezien als een manier om cryptocurrency-bedrijven in Singapore te laten opereren terwijl de MAS zijn regelgevingskader verder ontwikkelt.

De stappen van Hong Kong en Singapore om cryptocurrency-bedrijven te reguleren zijn positieve ontwikkelingen voor de sector. Het toont aan dat toezichthouders de sector serieus nemen en bereid zijn samen te werken met bedrijven om een ​​regelgevingskader te ontwikkelen dat zowel effectief als ondersteunend is.

The post Waar blijft Chinees geld? Consumenten mogen via Hong Kong weer Bitcoin en Ethereum traden appeared first on BLOX | Nieuws.