Vrijdag 29 september belooft een cruciale dag te worden voor de Bitcoin koers. Op die dag verlopen er namelijk voor 3 miljard dollar aan opties. Dat kan weleens een heel belangrijk moment worden voor de bulls in hun missie om de koers van 26.000 dollar te bewaken.

Zijn de Bitcoin bulls te optimistisch?

De open-interesse voor de opties die op vrijdag 29 september verlopen ligt momenteel op 3 miljard dollar. De verwachting is echter dat dit getal wat lager uitvalt, omdat de bulls over het algemeen inzetten op een Bitcoin koers van 27.000 dollar.

De put/call-verhouding van 0,58 laat zien dat op dit moment veel meer optiehandelaren bullish zijn over de Bitcoin koers. Er staan ongeveer tweemaal zoveel call-opties uit en dat zijn opties die wedden op een hogere Bitcoin koers.

Op dit moment gaat het om 1,9 miljard dollar aan call-opties en 1,1 miljard dollar aan (negatieve) put-opties.

Als de Bitcoin koers echter rond het huidige niveau van 26.300 dollar blijft hangen tot vrijdag 29 september, dan zijn slechts 120 miljoen van die 1,9 miljard dollar aan call-opties geld waard voor de bulls. Dat betekent dat zij veel te optimistisch waren over het koersverloop van Bitcoin.

Koersdalingen op komst?

Gezien de huidige staat van de optiemarkt zou het niet gek zijn als Bitcoin voor het einde van de week nog een schuiver maakt. Maar vergeet niet dat de financiële markten (en met name de cryptomarkt) een onvoorspelbaar beestje zijn.

Er is maar een klein beetje positief nieuws nodig om gigantische verschuivingen te veroorzaken. Stel dat er bijvoorbeeld uit het niets een nieuw bedrijf als MicroStrategy komt, dat in grote getale Bitcoin wil opkopen, dan kan dat een gigantische boost voor de koers opleveren.

Het sentiment is op dit moment negatief, dat kunnen we niet ontkennen, maar voor 2024 staan er in theorie een hoop interessante zaken op het programma. Denk bijvoorbeeld aan de Spot Bitcoin ETF en de Bitcoin Halving, waarvan alleen de laatste een zekerheid is voor volgend jaar.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Vrijdag wordt een cruciale dag voor Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.