De vijand van mijn vijand is mijn vriend. Nu Amerikaanse regelgevers achter zo’n beetje elke crypto aangaan, is het tijd om nieuwe vriendschappen te smeden. Dat moet Charles Hoskinson, oprichter van Cardano gedacht hebben toen hij om vrede vroeg met Ripple.

Het heeft alleen maar de levensvatbaarheid van zo’n beetje alle grote altcoins gekost om Hoskinson hiertoe te bewegen, dus geniet van dit zeldzame moment van solidariteit in crypto.

Hoskinson wil eindelijk vrede

De afgelopen jaren was Hoskinson juist uiterst kritisch op Ripple, en liet hij geen spaan heel van de XRP-community. Hiermee worden XRP-investeerders bedoeld, die luid aanwezig zijn online. Hoskinson wil nu nog maar één ding van XRP’ers: vrede.

We hebben veel geschreven over de vete tussen Hoskinson en de XRP-community, maar elke keer voelt het alsof je verslag doet van twee vechtende basisschoolkinderen. Het slaat nergens op en het gevecht is eerder komisch dan dat er echt iets op het spel staat.

Is roep om vrede hypocriet?

Zo zei Hoskinson in december nog dat XRP geen enkele technische waarde biedt en dat een partnerschap nergens op slaat. Hij zei toen dat de XRP-gemeenschap giftig is. ‘Ik kan zonder leven.’

De huidige roep om vrede wordt door sommige dan ook als hypocriet gezien. Zeker omdat ADA, de coin van Cardano bestempeld is als security door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Wellicht is het een goed idee om ook de handen ineen te slaan met Polygon, Filecoin en Solana, aangezien zij ook worden aangepakt door de SEC en voorzitter Gary Gensler.

Wie is er veilig voor toorn van VS?

Nu Charles Hoskinson klaar is om vrede te sluiten met de XRP-gemeenschap, wordt verwacht dat hij zal stoppen XRP negatief te noemen op sociale media en in zijn podcasts. Sommige leden van de XRP-gemeenschap hebben er ook voor gekozen om de oproep tot wapenstilstand te accepteren, want dat is beter voor de crypto-industrie.

Het harde optreden tegen cryptoreuzen Binance en Coinbase, laat zien dat niemand immuun is voor de grillen van de SEC. Gebaren zoals die van Hoskinson komen als geroepen, het is in ieder geval beter dan onderling te blijven bekvechten.

The post Vrede tussen Ripple en Cardano, is dat mogelijk? appeared first on BLOX | Nieuws.