Raoul Pal is een voormalig topbankier van Goldman Sachs die inmiddels al jaren actief is binnen de cryptowereld. Voor de volgende bullrun verwacht hij dat de markt zal groeien van 300 miljoen naar 1 miljard gebruikers. Vooral nieuwe innovatie op het gebied van decentralized finance (DeFi), Web3 en non-fungible tokens (NFTs) zal volgens Raoul Pal als een drijfveer voor de volgende adoptiegolf fungeren.

De Federal Reserve is klaar

Het jaar 2022 werd vooral gekenmerkt door de renteverhogingen van de Federal Reserve, die bedoeld waren om de inflatie onder controle te krijgen. Inmiddels is dat redelijk gelukt, maar heeft dat de financiële markten ook veel pijn gedaan. Bitcoin ging in 2022 hard onderuit als gevolg van het nieuwe rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

Nu verwacht Raoul Pal dat de cyclus van renteverhogingen bijna klaar is en voorziet hij een recessie. Die recessie moet de Federal Reserve volgens hem uiteindelijk weer dwingen om de rente omlaag te gooien en de spreekwoordelijke geldprinters weer van stal te halen.

“Dit is precies water in in 2019 gebeurde nadat de Federal Reserve van koers wijzigde in 2018. De Federal Reserve gaat snel op de pauzeknop drukken of heeft dat wellicht al gedaan. Ik denk dat ze er al zijn en moeten pauzeren”, aldus Pal. Binnen afzienbare tijd verwacht de voormalig topbankier dat de markten weer zullen opleven.

1 miljard gebruikers

Die volgende opleving moet dan ook het moment zijn dat crypto definitief doorbreekt op het financiële wereldtoneel. Raoul Pal acht het mogelijk dat het aantal gebruikers binnen de cryptowereld toeneemt van 300 miljoen naar 1 miljard gebruikers.

“Er zullen applicaties komen waarvan je nog niet eens hebt durven dromen of dingen die je in ieder geval niet had aan zien komen. Dergelijke applicaties komen op grote schaal naar de markt. Denk bijvoorbeeld aan digitale identiteit, Web3, DeFi of bijvoorbeeld event-tickets via NFTs”, aldus een optimistische Raoul Pal.

“In de volgende cyclus zullen we een nieuwe acceleratie zien in de hoeveelheid kapitaal die in deze industrie geïnvesteerd is”, zo redeneert hij. Als het aan Raoul Pal ligt krijgen we dus een aantal vruchtbare jaren voor de industrie. Laten we hopen dat hij gelijk krijgt, want dat optimisme kunnen we na 2022 zeker gebruiken!

The post Voormalig topman Goldman Sachs voorspelt 1 miljard cryptogebruikers appeared first on BLOX | Nieuws.