Miljardair, investeerder en hedgefondsmanager Bill Ackman is erg positief over crypto. In recente tweets heeft hij gezegd dat crypto blijft. Dit is een opmerkelijke uitspraak van een miljardair, vlak nadat een van de grootste cryptomarkten ter wereld is ingestort. Probeert hij het marktsentiment te redden?

Telefoon, internet, crypto

Bill Ackman scheef een flink betoog op Twitter over waarom hij denkt dat crypto zal blijven. De miljardair was voorheen een “cryptoscepticus”, zoals hij het zelf mooi verwoordt. “De telefoon, het internet en crypto hebben één ding gemeen”, zo begint hij het draadje. Hij zegt dat elke technologie van deze drie ontwikkelingen het makkelijker maakte om te frauderen.

“Als zodanig was ik aanvankelijk een cryptoscepticus, maar na het bestuderen van enkele van de meer interessante cryptoprojecten, ben ik tot de volgende conclusie gekomen”, zegt Ackman op Twitter.

Crypto is er om te blijven, maar niet zonder problemen

Lang verhaal kort: hij denkt dat crypto hier is om te blijven. Hiervoor is het juiste toezicht nodig en daarnaast ook regulering. Op deze manier ziet hij dat crypto het “het potentieel heeft om de samenleving enorm te begunstigen en de wereldeconomie te laten groeien.”

Hij ontkent niet dat crypto op dit moment geen problemen ervaart. Het is namelijk zo dat “onethische promotors tokens kunnen creëren om simpelweg pump and dump schemes te faciliteren”, zo vertelt hij over een van de meest bekende crypto scams. “Het kan zelfs zo zijn dat de overgrote meerderheid van de cryptomunten wordt gebruikt voor frauduleuze doeleinden in plaats van voor het opbouwen van legitieme bedrijven.”

Goede regelgeving nodig

Maar, zo genuanceerd als Ackman dit brengt, kan een goede regelgeving helpen en de crypto-space zelfs stimuleren. “Alle legitieme deelnemers aan het crypto-ecosysteem moeten daarom sterk worden gestimuleerd om frauduleuze actoren te ontmaskeren en te elimineren, omdat zij het risico van regelgevende interventie die de positieve potentiële impact van crypto generaties lang zal terugzetten, sterk vergroten.”

Waar Ackman eerst erg sceptisch was, ziet hij hierdoor nu “het potentieel heeft om de samenleving zeer ten goede te komen. Hij voegde eraan toe dat “verstandige regelgeving en toezicht” hiervoor wel cruciaal is.

The post Voormalig crypto scepticus en miljardair Bill Ackman: ‘Crypto blijft’ appeared first on BLOX | Nieuws.