Een journaliste van Fox News zegt dat een ETF op basis van XRP pas mogelijk is, als er een tussenstap genomen wordt, net als bij Bitcoin. Eleanor Terrett tweet dat er eerst een ETF voor XRP-futures moet komen.

Eerst future dan spot

In een nieuwe tweet schrijft Fox Business-correspondent Eleanor Terrett over het potentieel van een exchange-traded fund (ETF) voor XRP. Dit gaat om een spot versie van de ETF. Terrett zegt dat de SEC dit pas goedkeurt, als er eerst een futures ETF op de markt is.

Hiermee kijkt ze naar de weg die Bitcoin heeft afgelegd. Investeerders konden al een tijdje geld stoppen in een futures Bitcoin ETF, later werd een spot ETF voor Bitcoin goedgekeurd door de SEC.

Wat is het verschil?

Voor we verder gaan, even een korte uitleg tussen de twee. Een ETF is een beursgenoteerd fonds dat de koers van in dit geval XRP volgt, ETF staat voor Exchange Traded Fund, maar dat kan je meteen vergeten. Het is een manier voor beleggers om indirect in XRP te beleggen, zonder dat ze zelf deze crypto hoeven te kopen, te bewaren en te beveiligen. Ze gaan simpelweg naar hun aandelenbroker en vragen om wat aandelen van dat fonds.

Er zijn twee soorten ETF’s: spot ETF’s en futures ETF’s. Spot ETF’s kopen daadwerkelijk XRP en houden deze in portefeuille. Dit type ETF is dit jaar goedgekeurd in Amerika. De tweede soort zijn futures ETF’s, deze kopen futurescontracten. Futurescontracten zijn afspraken om een bepaald product of instrument op een bepaalde datum te kopen of verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

XRP kan Bitcoin volgen

Terrett legt uit dat de SEC tot de conclusie kwam dat de CME Bitcoin-futuresmarkt voldoende zou zijn om toezicht te houden op fraude en manipulatie als onderdeel van het goedkeuringsproces voor de BTC-spot.

Verder schrijft ze: ‘Als XRP een futures-ETF krijgt, dan is het een stap in de goede richting om ooit een plekje te bemachtigen.’

Vacature bij Ripple

Terrett’s bericht over een reactie op de “Good Morning Crypto”-tweet van iemand anders, die duidde op de vacature van Ripple voor een senior manager voor bedrijfsontwikkeling in New York.

Als aanvulling op de speculatie omvat de functiebeschrijving specifiek het aansturen van cryptocurrency-gerelateerde ETF-initiatieven. De tweet zei: ‘Kan dit betekenen dat een XRP ETF dichterbij is dan we hadden gedacht? De vacature van Ripple omvat het promoten van cryptocurrency-gerelateerde ETF-plannen of hints dat het bedrijf zich voorbereidt om te solliciteren voor een XRP ETF.’

The post Voordat Wall Street in XRP kan investeren, moet eerst deze stap gezet worden appeared first on BLOX | Nieuws.