Op de dag dat PayPal bekend maakte een eigen stablecoin te lanceren, komt concurrent Tether ook met een aankondiging. Tether bouwt nieuwe software voor Bitcoin miners.

Bitcoin mining wordt efficiënter

Het ontwikkelingsteam van Tether bereidt zich voor op de release van nieuwe JavaScript-libraries die zijn ontworpen om te werken met alle bekende Bitcoin-mininghardware, waaronder WhatsMiner, AvalonMiner en Antminer.

Paolo Ardoino, CTO bij Bitfinex en Tether, noemt deze libraries ‘van hoge kwaliteit, super modulair en zeer gepolijst.’ Ofwel, ze moeten het minen van Bitcoin efficiënter maken.

Kan Holepunch Bitcoin mining veranderen?

Ardoino werkt ook aan Moria, software om miningfarms beter te laten samenwerken. Hij weet dus wel het een en ander van Bitcoins minen af. Hij zegt dat Tether de zogenaamde Holepunch-technologie heeft omarmd.

Het is te technisch om uit te leggen wat deze tech precies doet, maar weet dat Holepunch-technologie nog in ontwikkeling is. Het heeft het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop Bitcoin wordt gemined. Het kan het proces efficiënter, veiliger en duurzamer maken, waardoor het aantrekkelijker wordt voor een breder publiek.

Tether werkt ook met Uruguay

Ondanks juridische en regelgevende uitdagingen, waaronder verboden in rechtsgebieden zoals China en Japan, blijft Tether toegewijd aan de cryptocurrency miningsector. In mei 2023 investeerde Tether in energieproductie en duurzame BTC-mining in Uruguay, een land dat bekend staat om zijn robuuste infrastructuur voor hernieuwbare energie.

De strategische samenwerking stelt Tether niet alleen in staat om te profiteren van de overvloedige hernieuwbare bronnen van Uruguay, maar biedt ook een vruchtbare voedingsbodem voor milieubewuste cryptocurrency mining.

The post Volgende generatie Bitcoin mining software komt van Tether appeared first on BLOX | Nieuws.