Vandaag is het weer tijd voor de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) en dat zou voor de Bitcoin koers een hoop volatiliteit op kunnen leveren. Het afgelopen jaar was de hoge inflatie in de Verenigde Staten de reden voor het verhogen van de rentes door de Amerikaanse centrale bank. Helaas leveren die hoge rentes ook een hoop neerwaartse druk op de Bitcoin koers.

Hoe lager de inflatie vandaag, hoe beter voor Bitcoin. Het jammere is dat het erop lijkt alsof de inflatie weer stijgende is.

Inflatie in de lift?

De verwachting is dat de CPI van de Verenigde Staten vanmiddag binnenkomt op een score van 3,6 procent. Dat zou een stijging van 3,2 procent betekenen ten opzichte van de CPI van juli. De reden voor die stijging zit in de olieprijzen, die in juli en augustus met 20 procent omhoog zijn gegaan.

Dit zou dus betekenen dat de inflatie weer een opleving doormaakt en dat is niet goed voor de Bitcoin koers. Dat betekent immers dat de Amerikaanse centrale bank nog meer zijn best moet doen (lees: renteverhogingen) om de inflatie omlaag te krijgen.

We hebben in 2022 al gezien dat die renteverhogingen niet ideaal zijn voor Bitcoin. Wat dat betreft is het te hopen dat de inflatiecijfers van vanmiddag meevallen, maar het lijkt erop dat we een hogere inflatie krijgen.

Volatiliteit op komst?

Die hogere inflatiescore betekent dus dat de Amerikaanse centrale bank zijn strenge beleid zal doorzetten en dat is vooral goed voor de Amerikaanse dollar. De kans is dan ook aanwezig dat die zal doorstijgen en dat is niet goed voor risico-assets als Bitcoin en aandelen.

Voor nu blijft het echter allemaal speculatie, omdat we de data vanmiddag pas krijgen. Het is dus wachten op de data en daarna kunnen we er meer over zeggen.

Vooralsnog is Bitcoin de dag redelijk begonnen met een stijging van 1,31 procent; maar staat ook de US Dollar Index (DXY) op een plus van 0,19 procent. Het wordt interessant om te zien hoe Bitcoin en de Amerikaanse dollar vandaag afsluiten. De kans is aanwezig dat we nog een bak volatiliteit krijgen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Volatiele dag op komst voor Bitcoin door nieuwe inflatiedata? appeared first on BLOX | Nieuws.