De gepensioneerde voetbalster Ronaldinho Gaucho ontkent voor de Braziliaanse rechtbank zijn inmenging in een crypto-scam ter waarde van 61 miljoen dollar. Volgens Ronaldinho heeft hij nooit iets met het bedrijf achter de oplichting te maken gehad. “Het is niet waar dat ik de oprichter en bestuurder van 18K Ronaldinho ben. Ze hebben mijn naam misbruikt door dit bedrijf te starten”, aldus de voetbalster.

Ronaldinho ontmaskert de oplichterij

Tijdens de hoorzitting op 31 augustus onthult Ronaldinho dat het bedrijf achter de oplichterij zijn afbeeldingen gebruikte voor de markting zonder zijn toestemming. De afbeeldingen die het bedrijf gebruikte zouden afkomstig zijn uit een campagne van 2019 waar Ronaldinho aan meedeed voor een horlogemerk.

Hoewel Ronaldinho claimt dat het contract in oktober 2019 al voorbij zou zijn, is het horlogebedrijf 18K Watches, hetzelfde bedrijf achter de crypto-scam. Verder is Ronaldinho volgens zichzelf slachtoffer van een scam die gebruikers dagelijkse rendement van meer dan 2 procent beloofde met crypto.

Overigens vroeg de Braziliaanse rechter de voetbalster tweemaal eerder om te verschijnen om zijn verhaal te doen. Aan die eerdere aanvragen voldeed Ronaldinho niet, naar eigen zeggen omdat het weer het voor hem onmogelijk maakte om te reizen. De zitting van 31 augustus was zijn laatste kans om zijn naam te zuiveren.

Is het verhaal van Ronaldinho geloofwaardig?

Het is nog maar de vraag in hoeverre het verhaal van Ronaldinho geloofwaardig is en of de rechter meegaat in zijn verklaringen. 18K Watches, waarmee hij een samenwerking wel toegeeft, is immers het bedrijf dat ook achter de crypto-oplichting zit.

Voor de voetbalster is het te hopen dat zijn verklaringen kloppen, want het zou vreselijk jammer zijn voor de reputatie van zo’n mooie voetballer als dit waar blijkt te zijn. Wat deze zaak ons vooral leert is dat het belangrijk is om goed op te letten met investeringen in de crypto-wereld.

Wees je ervan bewust dat ook afbeeldingen met bekende mensen dus niet altijd echt hoeven te zijn. Zeker in een tijd waarin er met kunstmatige intelligentie steeds meer mogelijk is op het gebied van het beïnvloeden van beelden.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Voetbalster Ronaldinho ontkent rol in crypto-scam van 61 miljoen dollar appeared first on BLOX | Nieuws.