De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa werkt samen met Polygon aan nieuwe loyaliteitsbonussen. Volgens de Lufthansa Innovation Hub en een verklaring op de Polygon-website kunnen passagiers NFT’s verdienen.

NFT’s voor toegang tot Lufthansa lounge

Wat heb je aan deze NFT’s? Nou je kan stoer doen bij je digitale vrienden op social media, maar nog belangrijker, je kan deze inwisselen voor toegang tot lounges en het verzamelen van mijlen.

Lufthansa gaat gebruik maken van de Polygon blockchain, een Proof-of-Stake-netwerk dat bekend staat om zijn snelheid en lage kosten. Volgens de Lufthansa Innovation Hub zal de hele procedure beschikbaar zijn via de app Uptrip.

Lufthansa raakt gevoelige snaar

Kristian Weymar, directeur van New Business Lufthansa Innovation Hub, zei: ‘Web3 bevindt zich in een vroeg ontwikkelingsstadium. De nieuwsgierigheid is groot. Maar we komen ook vragen en aarzelingen tegen, en dat is waar Uptrip een gevoelige snaar raakt. Wij maken het mogelijk dat mensen toegang krijgen tot deze nieuwe technologie.’

Gebruikers verbinden hun crypto-wallet met de app om NFT’s te minten en over te dragen. Volgens Lufthansa moeten passagiers specifieke NFT’s verzamelen om beloningen te ontgrendelen, zoals ‘toegang tot luchthavenlounges, vluchtupgrades of voor status- en awardmijlen’.

Belangstelling is groot

Hoewel de app nog niet volledig af is, en op dit moment eerder een uitgeklede versie is van wat het moet worden, is de belangstelling groot. Er hebben zich al meer dan 20 duizend gebruikers aangemeld. Ook zijn er meer dan 200 duizend NFT’s uitgegeven. Deze zijn verdiend op vluchten van en naar honderden steden zoals Lissabon, Singapore en New York.

Na de eerste lancering zal Uptrip in de volgende fase een marktplaats introduceren. Hoewel gebruikers hun NFT’s al kunnen verhandelen op bestaande marktplaatsen binnen het Uptrip-platform, zullen ze binnenkort toegang krijgen tot extra functies en promoties ontvangen die zijn afgestemd op Uptrip NFT’s.

Wil je hier indirect in investeren? Dat kan via de munt MATIC van Polygon. Deze is te verkrijgen in BLOX.

The post Vlieg je met Lufthansa? Verdien NFT’s als loyaliteitsbonus appeared first on BLOX | Nieuws.