Tegeltjeswijsheid: Buy the rumour, sell the news. Cathie Wood zegt dat de weg naar de lancering van een Bitcoin ETF geschaard kan worden onder ‘buy the rumour,’ maar dat als dit nieuwe financiële product er eenmaal is, investeerders hun Bitcoins op korte termijn verkopen.

De koers stijgt naar aanloop van een evenement, maar daalt direct daarna.

Investeerders verkopen Bitcoin

Wood verwacht dat sommige investeerders de kans pakken om winsten te verzilveren. Ze noemt dit een ‘grote anticiperende stap,’ gebaseerd op de verwachting van mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF.

Cathie Wood is de CEO van ARK Investments, een partij die toevallig ook een aanvraag voor een Bitcoin ETF bij de Amerikaanse financiële waakhond heeft liggen. Ze werd hierover geïnterviewd door Yahoo Finance:

‘Degenen die hebben gekocht hebben mooie winsten gemaakt, zullen waarschijnlijk ‘verkopen op het nieuws’. Dat is een uitdrukking die handelaren gebruiken, dus je anticipeert op de gebeurtenis, verhoogt de prijs en verkoopt vervolgens op het nieuws.’

Lange termijn is belangrijk

Een tweede tegeltje: When in doubt, zoom out. Hoewel de kortetermijnimpact zou kunnen zorgen voor de verkoop van Bitcoin door sommige beleggers, is het langetermijnperspectief veelbelovend en belangrijker, aldus Wood.

‘Dat zou op zeer korte termijn zijn, want wat we denken dat hier gaat gebeuren is dat de SEC de spot Bitcoin ETF groen licht gaat geven voor institutionele beleggers om deel te nemen.’

Eenmaal goedgekeurd zal een spot Bitcoin ETF een van de gemakkelijkste manieren worden voor financiële instellingen om toegang te krijgen tot BTC, waardoor ze veel geld aan Bitcoin kunnen toewijzen, meent de CEO van ARK. Volgens Wood zou de Bitcoin koers aanzienlijk bewegen als institutionele beleggers minstens 0,1% of 0,2% van hun activa in Bitcoin stoppen.

The post ‘Vlak na goedkeuring Bitcoin ETF zal koers eerst zakken’ appeared first on BLOX | Nieuws.