Visa blijft zich inzetten om de voordelen van cryptocurrency te verkennen. Op 24 april kondigde Cuy Sheffield, hoofd van crypto bij Visa, een nieuw cryptocurrency-gerelateerd project aan op Twitter. Dit nieuwe project is gericht op stablecoin-betalingen en is ontworpen om de reguliere acceptatie van openbare blockchain-netwerken te stimuleren.

“Volgende generatie producten”

Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Visa’s cryptoproduct, dat zich richt op het vergemakkelijken van digitale handel in het dagelijks leven. De wereldwijde betalingsgigant is momenteel bezig met het bouwen van de “volgende generatie producten”, om deze digitale handel te vereenvoudigen. Om dit te realiseren, zoekt Visa software-ingenieurs die zich richten op programmering, backend-systemen en Web3-technologieën. Een van de belangrijkste vereisten voor deze functie is ervaring met het gebruik van Github Copilot en andere door AI ondersteunde engineeringtools om slimme contracten te schrijven en te debuggen.

Bovendien moeten kandidaten een goed begrip hebben van Layer 1- en Layer 2-oplossingen en ervaring hebben met het schrijven van slimme contracten met behulp van de programmeertaal Solidity. Daarnaast is het belangrijk dat kandidaten bekend zijn met openbare en geautoriseerde gedistribueerde grootboeknetwerken, beveiligingsprotocollen, bewaring van privésleutels en nieuwe Ethereum-verbeteringen zoals ERC-4337.

USD Coin

Visa heeft in 2020 een grote stap gezet in de crypto-industrie door samen te werken met het blockchain-bedrijf Circle om de USD Coin te ondersteunen. Dit is een stablecoin die op bepaalde creditcards wordt gebruikt. Sindsdien heeft Visa zijn crypto-aanbod geleidelijk uitgebreid, maar heeft het bedrijf een aantal nieuwe branchepartnerschappen stopgezet. Dit vanwege de bearmarkt van 2022 en grote instortingen in de industrie, zoals Celsius en FTX.

Deze nieuwe stap van Visa laat zien dat het bedrijf verder gaat in de wereld van cryptocurrency en blockchain. Door zich te richten op stablecoin-betalingen, wil Visa ervoor zorgen dat cryptocurrency-betalingen een normale manier van betalen worden, net als traditionele valuta.

De samenwerking tussen Visa en Circle voor de USD Coin is al een belangrijke stap in deze richting, maar het nieuwe project van Visa zal de acceptatie van stablecoin-betalingen verder stimuleren. Door ervaren software-ingenieurs te zoeken en zich te richten op Web3-technologieën, laat Visa zien dat het zich bewust is van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van blockchain en cryptocurrency. Het is dan ook een spannende tijd voor zowel Visa als de crypto-industrie als geheel.

The post Visa werkt aan ambitieus crypto-project gericht op stablecoin-betalingen appeared first on BLOX | Nieuws.