De Franse NBA-nieuwkomer Victor Wembanyama scoorde vannacht 38 punten en speelde Kevin Durant aan gort, maar ook digitaal doet hij het goed. Een NFT van de rookie is voor 104.000 euro verkocht!

Wat zijn verzamelkaarten?

In de Verenigde Staten zijn er hele volksstammen die kaartjes verzamelen van hun favoriete sport. Denk aan kaarten van de NBA of MLB, vergelijkbaar met hoe kids hier Pokémon-kaarten verzamelen. NFT’s zijn eigenlijk de digitale variant van deze verzamelkaarten.

Het is voor verzamelaars een sport om collecties compleet te krijgen, om hun verzamelalbums te vullen, maar ze zien het ook als investering. De meest waardevolle kaarten zijn vaak de rookie-kaarten van spelers, dus kaarten van eerstejaars spelers.

Impact van Victor Wembanyama

Victor Wembanyama is niet alleen een eerstejaars speler, hij is ook als eerste gekozen in de NBA-draft en analisten verwachten dat hij eenzelfde impact kan hebben als Lebron James of Michael Jordan in de loop van zijn carrière.

De Fransman werd in de draft gekozen door de San Antonio Spurs, een team met een goede naam voor de ontwikkeling van internationale spelers (van buiten de VS). Wembanyama valt op doordat hij zo vaardig en lenig is voor iemand van zijn lengte (2.21m). Hierdoor kan hij op meerdere posities spelen en wordt hem, mits hij heel blijft, veel potentie toegedicht.

Meer dan 100.000 euro voor NFT

De NFT van Wembanyama is uitgegeven door Sorare NBA, een officieel gelicentieerd fantasiebasketbalspel. Uiteindelijk is de digitale verzamelkaart voor 61.182 Ethereum verkocht, tegen de huidige koers is dat 103.577 euro.

Sorare werd in 2019 gelanceerd met zijn originele fantasy-voetbalspel, dat nog steeds de grootste trekpleister is, en heeft sindsdien competitiespecifieke spellen gelanceerd met de National Basketball Association en Major League Baseball.

Elke game bevat NFT-ruilkaarten die spelers in de game kunnen gebruiken om hun line-ups samen te stellen, waarmee ze beloningen kunnen verdienen, zoals cryptocurrency en extra NFT’s.

The post Victor Wembanyama breekt door in NBA en verkoopt NFT voor 104.000 euro appeared first on BLOX | Nieuws.