De wallet van een nog onbekende eigenaar betaalde 1.055 Wrapped Ethereum (WETH) voor een CrypToadz non-fungible token (NFT) die twee weken geleden nog ongeveer 0,950 Ethereum waard was. Waarom zou iemand ruim 1 miljoen dollar betalen voor een NFT die kortgeleden nog iets meer dan 1.000 dollar waar was.

Was het een ongelukje?

Hoewel dit zaakje op basis van de eerste reuk enorm stinkt, ligt er een geloofwaardig verhaal voor een ongeluk. De (on)gelukkige die de NFT uiteindelijk voor 1.055 Ethereum kocht, bood namelijk 1,055 Ethereum op meerdere NFTs van de CrypToadz collectie.

Er is dus een mogelijkheid dat hij voor CrypToadz #4030 een tikfout maakte en per ongeluk 1.000 maal zoveel uitgaf als oorspronkelijk de bedoeling was.

In de bovenstaande afbeelding zie je de verschillende biedingen die de koper deed. Wat denk jij? Zou dit een kunstige manier zijn om de fraude wat minder frauduleus te laten lijken?

De transactiegeschiedenis van de wallet die de NFT kocht leert ons wellicht meer over de aard van de transactie. Die wallet ontving zijn Ethereum namelijk uit een wallet die geld haalde uit Tornado Cash.

Tornado Cash is een mixing service, die het mogelijk maakt om de transactiesporen van Ethers uit te wissen. Normaal gesproken is dat iets wat criminelen graag gebruiken. Dat maakt dat het zaakje juist weer extra begint te stinken.

Hoe gaat het met de markt voor NFTs?

Ondertussen gaat de NFT-markt door een hele lastige fase. In de zomer van 2021 gingen de koersen door het dak, maar inmiddels beginnen steeds meer mensen te twijfelen aan de toekomst van deze bijzondere vorm van tokens.

Het handelsvolume in de digitale afbeeldingen is in ieder geval behoorlijk gedaald. Dusdanig, dat NFT-ontwikkelaar Yuga Labs, onder andere bekend van de Bored Ape Yacht Club, op 6 oktober aankondigde een deel van het personeel te laten gaan.

Kijkende naar de handelsvolumes is dat geen gigantische verrassing te noemen. Als deze trend doorzet, dan blijft er weinig meer over voor deze eens zo veelbelovende industrie.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Vette vingers of fraude? $1,4 miljoen betalen voor een NFT van $1.000 appeared first on BLOX | Nieuws.