Het lijkt erop dat er weer een periode van verwarring in het verschiet ligt voor de crypto-industrie als het gaat om wet- en regelgeving in de Verenigde Staten. Ditmaal hebben we die verwarring te danken aan Dan Berkovitz, een voormalig commissaris van de Commodities Futurues Trading Commission (CFTC). Berkovitz claimt dat Ethereum op hetzelfde moment zowel als effect en als digitale grondstof kan kwalificeren voor de wet.

Wat betekent dit?

Berkovitz deed deze uitspraken tijdens een aflevering van de Unchained podcast van Laura Shin. We spreken van een effect als een financieel instrument een zekere winstverwachting met zich meedraagt. Zo is een aandeel van Apple een effect, maar een cadeaubon van de HEMA niet.

Net als dat een klomp goud of een vat olie niet als effect kwalificeert. Berkovitz is echter van mening dat Ethereum kan kwalificeren als een effect onder het toezicht van de Securities and Exchange Commission (SEC), terwijl hetzelfde Ethereum onder toezicht van de CFTC als grondstof zou kwalificeren.

Met name dat eerste zou problematisch zijn voor Ethereum. Als blijkt dat de digitale munt inderdaad als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving kwalificeert, dan kan dat betekenen dat de munt van alle beurzen verdwijnt. Dat zou een dramatisch effect op de koers kunnen hebben.

Allemaal speculatie

Voor nu is dat echter nog allemaal speculatie. Er zijn door de jaren heen al zoveel mensen geweest die hier iets over gezegd hebben. Niet iedereen heeft over dit onderwerp exact dezelfde mening als Berkovitz en dat lijkt voor de industrie een goede zaak te zijn.

Als blijkt dat Berkovitz gelijk heeft, dan kan Ethereum het nog weleens heel lastig krijgen. Verder is het dan nog maar de vraag wat dat voor de kwalificatie van andere tokens betekent.

Alleen Bitcoin lijkt hierin helemaal veilig te zijn van de kwalificatie als effect. Alle wetgevers ter wereld lijken het erover eens dat Bitcoin in ieder geval als een digitale grondstof kwalificeert, wat betekent dat het geen effect is.

“De wetgeving is duidelijk, iets kan op hetzelfde moment een effect en een grondstof zijn”, aldus Berkovitz in de podcast. Nu moet nog blijken of dat opgaat voor Ethereum en dat kan alleen de tijd ons leren. Ergens voelt het wel vreemd dat een financieel instrument zowel een grondstof als een effect kan zijn.

The post Verwarring in Amerika over juridische status van Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.