De interesse in Cardano neemt toe, zo blijkt uit de cijfers van Google Trends. De reden hiervoor is dat de koers van ADA een nieuw record bereikte, tot een prijs van wel 1,50 dollar (1,26 euro). Daarnaast zijn er nog andere ontwikkelingen rondom Cardano die de nieuwsgierigheid van zowel consumenten als financiële instellingen aanwakkeren.

Belangrijke pijler: Cardano stijgt in Google Trends

De stijging van de zoekopdrachten in Google Trends weerspiegelt de interesse in cryptovaluta. Dat bleek een aantal jaar geleden ook uit de bull run in 2017. Die stijging werd voornamelijk aangewakkerd door particuliere beleggers. Door de ATH van bitcoin destijds steeg ook het aantal zoekopdrachten in Google naar cryptovaluta.

In 2021 is interesse zelfs nog hoger dan de belangstelling vier jaar geleden. Zoals je hieronder kunt zien, suggereert Google dat de interesse in Cardano blijft groeien.

Bron: Google Trends

Ontwikkelingen Cardano 2021

Charles Hoskinson, de maker van Cardano, verwacht dat de interesse in Cardano nog meer zal toenemen vanwege een aantal interessante ontwikkelingen. Zonder heel concreet erop in te gaan, geeft hij aan dat er nieuwe samenwerkingen aankomen met grote namen uit de industrie.

Daarnaast ging Cardano’s langverwachte upgrade van het Mary-protocol live afgelopen week. De upgrade verbetert de veiligheid van de cryptomunt. Bovendien is het nu mogelijk om de munt met meerdere activa binnen het netwerk te combineren.

Interesse whales in Cardano

De koersstijging komt ook deels doordat grote financiële instellingen Cardano in groten getalen opkopen. FD7 Ventures uit Dubai kondigde  aan, dat zij 750 miljoen dollar aan Bitcoin verkopen om vervolgens hun posities in Cardano en Polkadot te vergroten.

 Gene Simmons geeft Cardano een kus

De stijging van de Cardano koers maakt dat steeds meer mensen interesse hebben. Dit geldt ook voor beroemdheden, in het geval van Cardano is dat Gene Simmons. Op 20 februari liet hij via Twitter weten dat hij voor 300.000 dollar aan Cardano kocht. Voor wie hem al een tijdje volgt, komt dit niet als een verrassing. Niet heel lang daarvoor twitterde hij over zijn investeringen in Bitcoin, Ethereum en Dogecoin.

De aankondiging van Gene Simmons bleek succesvol voor Cardano-investeerders. De munt liet na de tweet een stijging zien van 4 procent. De voormalige bassist van de band Kiss steekt niet onder stoelen of banken dat hij een groot fan is van cryptovaluta. ‘Iedereen kan zich’, aldus Gene, ‘cryptovaluta veroorloven en er op langere termijn een leuk zakcentje mee verdienen.’

Sinds begin 2021 is Cardano gegroeid met 600%

Deze ontwikkelingen hebben, samen met de stijgende belangstelling van particuliere beleggers, ervoor gezorgd dat de prijs van Cardano (ADA) steeg met 600% dit jaar. Begin januari was de munt nog maar 0,18 dollar waard. Op het moment van schrijven is dit 1 dollar. Cardano bereikte eind februari 2021 ook een nieuwe all time high van 1,45 dollar (0,93 euro). De koers kon dat echter niet volhouden, bitcoin zakte namelijk enkele duizenden dollars na 50.000 dollar bereikt te hebben, en de markt werd meegesleurd.

Hoe de koers van Cardano zich verder ontwikkelt, is natuurlijk giswerk. Maar het jaar is in ieder geval ontzettend goed begonnen voor de Cardano koers.

The post Verwachting Cardano 2021: welke ontwikkelingen maken deze altcoin interessant appeared first on BTC Direct | Nieuws.