De populaire analist Benjamin Cowen voorspelt dat veel altcoins de gigantische crash die we het afgelopen jaar ervaarden niet overleven. In een nieuwe video op YouTube voorspelt hij een zogenaamde “afrekening” voor altcoins. “Hoewel ik het eens ben met de analyse dat altcoins op termijn weer zullen stijgen, is er een goede kans dat veel van de huidige projecten dat niet meer meemaken”, aldus Benjamin Cowen.

Wedergeboorte voor altcoins?

Als we de grafiek van Benjamin Cowen erbij pakken, dan lijkt hij de komende maanden nog een lastige periode te verwachten voor de kleinere broertje en zusjes van Bitcoin. Ook voor de eerste maanden van 2024 heeft Cowen het nog over een “depressie” voor altcoins.

Na die depressie moet uiteindelijk richting het jaar 2025 de “wedergeboorte” voor altcoins plaatsvinden. Dat zou dan de periode zijn waarin een deel van de markt opstaat en zijn waarde laat zien, terwijl er volgens Cowen ook veel altcoins zullen achterblijven.

Met achterblijven bedoelt hij dat ze geen nieuwe all-time high zullen noteren tijdens de volgende bullmarkt. Dat is in principe een tendens die we de afgelopen cyclussen ook zagen voor altcoins.

Bitcoin maakte tot nu toe iedere keer nieuwe all-time highs, maar hetzelfde kunnen we helaas niet voor alle altcoins zeggen.

Amerikaanse centrale bank is cruciaal

Een cruciale rol in de analyse van Cowen is weggelegd voor de Amerikaanse centrale bank. Volgens de analist is het beleid van de belangrijkste centrale bank ter wereld cruciaal voor de levensloop van altcoins. “Ik denk dat er een depressie-fase aankomt voor altcoins en wat daarna afhangt wil ik de wedergeboort van altcoisn noemen; maar die zal niet plaatsvinden voordat de Amerikaanse centrale bank van koers wijzigt”, aldus Cowen.

Dit jaar verwacht hij nog geen koerswijziging van de Amerikaanse centrale bank. “Er is een kans dat ze dit jaar al van koers wijzigen, maar ik verwacht het eerlijk gezegd niet”, zo gaat de analist verder op YouTube.

Als ze dit jaar al van koers wijzigen, dan zal dat waarschijnlijk zijn omdat de Amerikaanse economie in de problemen komt. De strijd tegen de inflatie is nog niet voorbij, want die is nog aan het stijgen.

Een koerswijziging van de Federal Reserve in 2023 zal dus gepaard gaan met een recessie en dat is over het algemeen ook niet bullish voor altcoins (en ook niet voor Bitcoin). Wat dat betreft verwacht hij een paar lastige maanden voor de cryptomarkt.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post ‘Veel altcoins overleven deze gigantische crash niet’ appeared first on BLOX | Nieuws.