De Braziliaanse UFC-vechter Renato Moicano heeft afgelopen weekend het UFC 300-gevecht gewonnen en hield een opmerkelijke overwinningstoespraak. Moicano wil de bonus van $300.000 in Bitcoin (BTC) ontvangen, enkele uren voordat de organisatie een beslissing nam.

De UFC-vechter plaatste het verzoek op X (voorheen Twitter), waarna volgers van de cryptomarkt massaal reageerden.

 

Echter, uiteindelijk kreeg niet Moicano maar Max Holloway de bonus van $300.000 voor de ‘Performance of the Night’ na een indrukwekkende overwinning tegen Justin Gaethje. Ondanks dat hij de bonus misliep, toonde Renato Moicano sportiviteit door te zeggen dat Holloway de prijs had verdiend.

“Lees Ludwig Von Mises”

Het was nog niet alles. Want de lichtgewicht vechter deed nog een ongebruikelijke toespraak na zijn overwinning op Jalin Turner. “Allereerst, ik hou van Amerika, ik hou van de grondwet, ik hou van het eerste amendement, ik wil wapens dragen en bezitten, ik hou van eigendom. En laat me je iets vertellen, als je om je land geeft, lees dan Ludwig Von Mises en de Zes Lessen van de Oostenrijkse Economische School.”

Students For Liberty legt in een tweet uit dat de UFC 300 winnaar refereerde aan het boek “Economic Policy: Thoughts for Today and Tomorrow,” van Mises.

Bitcoin en de Oostenrijkse Economie

Econoom Ludwig Von Mises heeft de inflatie en de schadelijke effecten ervan op wereldwijde economieën beschreven en dat gedachtegoed resoneert heel goed in de bitcoincommunity. Bitcoin wordt door steeds meer experts en gebruikers naar voren geschoven als een instrument om je (op de lange termijn) te beschermen tegen inflatie, een functie die ook goud nog steeds vervult. Dat een topsporter nu expliciet een bonus in bitcoin vraagt, is een signaal dat de adoptie onder sporters blijft groeien. En een goed moment voor bitcoin om tijdens dit goed bekeken sportevenement de spotlights te pakken.


The post Vechter claimt $300.000 aan Bitcoin (BTC) als bonus appeared first on Bitcoinmagazine.nl.