Charles Hoskinson, de oprichter van cardano, bevestigt dat hij ‘geen verdere vertragingen verwacht’ als het gaat om de de Vasil hardfork. Dit vertelde hij gisteren in een video over de hard fork. Het vreemde is dat Hoskinson zegt dat er geen vertraging meer komt, maar ten opzichte van wanneer? Een datum blijft uit.

‘Echte hardfork kan nog een paar weken duren’

De Vasil hardfork van cardano werd al meerdere keren uitgesteld, maar dat was nodig, vertelde Input Output Hong Kong (IOHK) – de ontwikkelaar van het project. Afgelopen week vertelde Kevin Hammond, technisch manager van het bedrijf, dat het nog een paar weken kal duren voordat we naar de echte Vasil hard fork gaan.

De Vasil hardfork zou de schaalbaarheid van het Cardano-netwerk aanzienlijk verbeteren, en dit zou vervolgens moeten leiden tot hogere adoptie als we IOHK mogen geloven.

Geen nieuwe datum

In de video van Hoskinson vertelt hij over de kleine dingen die nog moeten gebeuren om de hardfork succesvol te laten verlopen. Hij beweert dat cardano in de laatste fase is van de update, maar kan hierbij nog niet vertellen op welke datum het dan wel zal gebeuren. Dat zou misschien wat teleurstelling van cardano-fans besparen.

“Het goede nieuws is dat de set van dingen die mis kunnen gaan zo klein is geworden, en nu zijn we een soort van in de laatste stadia van het testen in dat opzicht”, zo vertelde Hoskinson in zijn video. “Dus tenzij er iets nieuws wordt ontdekt, verwacht ik niet dat we verdere vertragingen zullen krijgen.”

“Het gaat gestaag en systematisch de goede kant op en ik wilde jullie alleen een update geven dat het allemaal goed gaat, dit is de aard van dit soort upgrades.”‘

Geen absoluut tijdschema

Initieel zou de hardfork op 29 juni plaatsvinden, maar deze werd verplaatst omwille van een paar bugs die nog hersteld moesten worden. Vervolgens werd de einddatum verplaatst naar eind juli, maar toen had cardano toch nog meer tijd nodig om de hardfork goed te laten verlopen.

Daarbij moet opgemerkt worden dat Input Output Global al in juni benadrukte dat er niet zoiets als een “absoluut” tijdschema is. “Er is veel te doen hier met deze hardfork. Het is de grootste en meest significante hardfork die we ooit hebben gedaan en het is er een waar de inzet nooit echt hoger is geweest in dat opzicht.” Waarom er ondanks deze visie dan toch nog data werden verstrekt, is niet duidelijk.

The post ‘Vasil hardfork van Cardano (ADA) wordt niet meer uitgesteld’, maar definitieve datum is er niet appeared first on BTC Direct | Nieuws.