VanEck, een vooraanstaande investeringsmaatschappij, staat klaar om vol in te zetten op hun Bitcoin ETF. Hun plan om een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten uit te geven, wacht momenteel op goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Dit initiatief, gekoppeld aan een intensieve marketingcampagne, markeert een significante stap voorwaarts in de acceptatie van Bitcoin in de reguliere financiële sector. Net als vele andere partijen wil VanEck een marktaandeel pakken.

Naast marketing is er ook concrete steun aan de ontwikkelaars rondom bitcoin. VanEck heeft een initiële donatie van $10.000 gemaakt aan Bitcoin Brink, een organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van Bitcoin Core ontwikkelaars. Belangrijker nog, ze hebben toegezegd om, als hun Bitcoin ETF wordt goedgekeurd, 5% van de winsten voor ten minste tien jaar te doneren aan deze ontwikkelaars.

Deze belofte van VanEck is een opmerkelijke erkenning van het belang van de ontwikkelaars in de bitcoinwereld. Het benadrukt het essentiële werk dat zij verrichten op het gebied van decentralisatie en innovatie, cruciale aspecten voor de duurzaamheid en groei van Bitcoin.

De goedkeuring van de ETF door de SEC zou een mijlpaal zijn in de financiële wereld, waarmee Bitcoin als beleggingsmogelijkheid een nog prominentere plaats inneemt. Dit zou de deur openen voor meer institutionele beleggers.


The post VanEck Wil 5% van Winst van Bitcoin ETF Doneren aan Ontwikkelaars appeared first on Bitcoinmagazine.nl.