De race voor de eerste Amerikaanse Spot Ethereum ETF is begonnen, nadat ARK Invest en VanEck hun aanvragen indienden. Daarmee is na Bitcoin ook de klok gestart voor Ethereum. Het wordt nu vooral interessant om te zien of de grote jongens als BlackRock zich ook aanmelden voor een Spot Ethereum ETF.

Spannend moment voor Ethereum

Als grote spelers als BlackRock zich nu niet aanmelden voor een Spot Ethereum ETF, dan zegt dat eigenlijk voldoende. Dat zou betekenen dat het grote geld op dit moment nog weinig tot niets in Ethereum ziet. In ieder geval niet voldoende om daar een ETF voor op de markt te brengen.

Het zou zomaar op zo’n scenario kunnen uitlopen, wat de SEC wellicht ook ruimte geeft om deze ETFs af te wijzen. In principe moet Ethereum zich nog bewijzen als een toegevoegde waarde.

Voor Bitcoin is het duidelijk dat het om een store of value gaat, maar Ethereum profileert zich als een smart contract platform. Daarvoor moeten de echte toepassingen nog doorbreken.

Er is immers nog niets wat de massa op dagelijkse basis gebruikt binnen Ethereum, terwijl dat voor Bitcoin meer het geval is. In die zin kan dit weleens een belangrijke periode voor crypto worden; waarin Bitcoin mogelijk als de grote winnaar naar voren komt.

Wat is een Spot Ethereum ETF?

Een Spot Ethereum ETF is in principe een soort beursfonds waar je aandelen van kunt kopen. In dat fonds houdt men Ethereum aan, waardoor je met die aandelen indirect in Ethereum investeert. Dat is in ieder geval het idee van de Spot Bitcoin en Ethereum fondsen die we nu steeds vaker voorbij zien komen.

Iedereen is er zo bullish over, omdat dit de markt zou openen voor een grotere groep investeerders. Met name de echte grote jongens van de markt, die niet zomaar echte Ethereum of Bitcoin mogen kopen, omdat ze aan bepaalde regels verbonden zijn.

Daar zou een Spot Ethereum ETF verandering in kunnen brengen, waardoor dit mogelijk een hele grote markt opent voor de munt.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post VanEck en ARK Invest vragen Spot Ethereum ETF aan appeared first on BLOX | Nieuws.